Hyppää sisältöön

IV-asentajasta kattomyyjäksi

Työpaikat

Silloin, kun olin IV-hommissa niin ainoa asia mitä kaipasin työltä, oli se, että töihin on kiva lähteä. Ja tässä työssä se on kyllä täyttynyt. Kattokeskuksella myyjänä työskentelevä Niklas kertoo.

22-vuotias Niklas työskenteli IV-asentajana ja kaipasi muutosta elämäänsä. Töihin lähtö aamuisin tuntui ikävältä. Vaikka kokemusta myyntityöstä ei ollut, Niklas päätti hakeutua myyntityöhön, sillä tuntipalkattu työ ei enää kiinnostanut. Niklas on työskennellyt Kattokeskuksella myyjänä nyt vuoden, ja hänestä on tullut yksi Kattokeskuksen parhaita myyjiä.

Mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaan houkutteli

Parasta myyntityössä on Niklaksen mielestä vastuu ja vapaus sekä se, että omalla työllä voi vaikuttaa siihen, miten paljon tienaa.

– Tässä työssä on tulosvastuu ja omat aikataulut saa järjestellä suhteellisen vapaasti. Yleensä mitä enemmän teet työtä niin sitä enemmän saat rahaa. Asiakaspalvelu on myös lähellä sydäntä ja tykkään auttaa ihmisiä. Ja tässä työssä pystyy sitä tekemään.

– Sen jälkeen, kun olin IV-hommissa, niin ainoa asia mitä halusin työltä, on se, että töihin on kiva lähteä. Ja tässä työssä se on kyllä täyttynyt.

Kattokeskuksella puhalletaan yhteen hiileen

Kattokeskusta työnantajana Niklas kuvaa sanoilla reilu ja tasavertainen. Työilmapiiri on ollut aina todella hyvä ja apua ja tukea on aina saanut. Jos myyjä on tarvinnut jotain, niin aina kaikki on järjestynyt.

– Jos on myynnin kanssa haasteita niin ihan sama kenelle soittaa niin aina kyllä avosylin autetaan. Oli se sitten toimari, myyntijohtaja, myyntipäällikkö tai työnjohtaja niin joku kyllä ehtii aina auttamaan. Ei ikinä jää yksin täällä, niin se on kyllä hyvä.

– Kun asiakaspalvelutyötä tekee ja jos tulee reklamaatioita niin aina pystyy menemään ylpeenä sinne asiakkaan luo, kun asiat hoidetaan aina kuntoon. Ei tarvi ikinä nolostella, kun menee asiakkaalla käymään. Aika monessa muussa firmassa joutuu mennä reklamaatiot hoitamaan häntä koipien välissä.

Jääkiekkotaustasta apua myyntityöhön

Niklas on pelannut jääkiekkoa lähes koko ikänsä. Motivaation ylläpitämiseen Niklaksella auttaa jääkiekon pelaamisesta tullut kilpailuhenkisyys. Niklas haluaa olla joka kuukausi paras myyjä ja sama on myös vuositavoitteena.

– Ei tässä kilpailla ketään muuta kuin itseä vastaan ja firmalle tuodaan tuottoa. Mutta jotenkin mulle on tullut tuosta kiekosta se, et pitää olla paras. Ja tietysti myös se mitä tilille napsahtaa tuntuu aina kivalta.”

Jos myyntityö kiinnostaa niin Niklaksen mukaan ilman kokemustakin voi pärjätä mainiosti, kun halua riittää ja saa tarvittavan asiantuntemuksen siihen, mitä myydään.

Hyvin tehty työ poikii uusia asiakkaita

Niklas pyrkii aina jättämään hyvän kuvan asiakkaalle ja sen ansiosta asiakkaat ovat suositelleet Kattokeskusta ystävilleen, joilla on tarvetta kattoremontille.

– Ei oo montaa sellaista asiakasta ketkä ei olisi sanoneet, että suosittelen teitä jos joku kysyy. Se on aina hieno kuulla, kun joku soittaa, että sain sun numeron ja tarvisin tarjouksen. Tulee hyvä fiilis.

Search