Ylivoimainen tehokkuus

Sami Uotilan kattoremontin toteutti Kattokeskus

Sami Uotila vesikattoremontistaan: “Ylivoimainen tehokkuus”

Rinnekeskus Vihti Ski:n yrittäjä Sami Uotilan ura suurpujottelijana kesti toistakymmentä vuotta. Myöhemmin hän on toiminut MTV3:n alppilajien asiantuntijana ja kommentaattorina. Nyt hän asuu Ojakkalassa kauniissa valkotiilitalossa, jossa on nyt uusi Ruukin tiilikuvioinen Elite-peltikatto – vaaleaan taloon sopii hyvin musta katto. Talo on rakennettu vuonna 1986, ja Sami on asunut siinä vuodesta 2010. Alkuperäinen mineriittikatto alkoi tulla ikänsä puolesta tiensä päähän. Saman asian huomioi Kattokeskuksen kattoasiantuntija Henri Niittula, joka otti yhteyttä talon isäntään ehdottaen kuntoarviota ja tarjouksen tekemistä katon uusimisesta. Kattoasiantuntija kartoitti katon kunnon ja tuli siihen tulokseen, että katto kannattaisi uusia hyvissä ajoin ennen suurten vesivahinkojen syntymistä. Kattoasiantuntija päätyi kokemuksensa pohjalta seuraavanlaiseen ratkaisuun:

Vanhalta katolta puretaan mineriitti, sadevesikourut, pellitykset ja ylimmäinen otsalauta. Uudeksi rakenteeksi tehdään ns. tuplapystyrakenne. Vanhojen ruoteiden päälle asennetaan siis pystylauta, aluskatteeksi hengittävä Divoroll Universal, tuuletusruode, varsinainen vaakaruode ja pelliksi Ruukin Elite-tiilikuviopelti Matta Pural -pinnoitteella, jolla on 20 vuoden pinnoitetakuu. Räystäälle uusitaan ylimmäinen otsalauta, ja samalla myös alemmat laudat maalataan uuteen pintaväriin. Harja-, pääty-, jiiri-, ja piipunpellit valmistetaan mittojen mukaan Matta Pural -pinnoitetusta pellistä juuri tähän kohteeseen sopiviksi. Lisäksi asennetaan lapetikkaat, kulkusillat ja lumiesteet voimassa olevien määräysten mukaisesti. Lopuksi piha siistitään remontin jäljiltä ennen laskutusta. Lisäksi Kattokeskus huolehtii työturvallisuudesta, kaikista viranomaismääräyksistä ja kotitalousvähennyslomakkeista sekä antaa työlle viiden vuoden takuun.

Kattoasiantuntijan esittämä tarjous ja remonttisuunnitelma vaikuttivat houkuttelevilta. Sami oli kuullut paljon hyvää yrityksestä tuttaviltaan, jotka olivat teettäneet katon jo aiemmin. Hän myös muisti nähneensä Kattokeskuksen punaisia autoja liikenteessä, joten yritys vaikutti tutulta ja rehdiltä. Kaupat sovittiin ja varattiin asennusaika. Sovitussa aikataulussa pihaan saapui nosturilla varustettu kuorma-auto ja neljä reipasta miestä. Työt alkoivat, ja katto uusittiin suunnitelman mukaan todellakin vain kahdessa päivässä.

Rinnekeskusyrittäjänä Samilla on paljon kokemusta remonttimiehistä, ja Kattokeskus osoitti ylivoimaista tehokkuutta työssään. Sami suosittelee kaikkien katon uusimista pohtivien kääntyvän Uudenmaan Kattokeskuksen puoleen.

Sami Uotila

Aihe alueet Asiakaskertomukset, Omakotitalo, Peltikatto.