Skip to content

ETT INTAKT TAK ÄR HUSETS LIVFÖRSÄKRING

Ett tak har många syften. Taktäckningen skyddar mot regn, underlagstaket leder bort kondensation och ventilationen förhindrar fuktbildning så att konstruktionerna hålls torra. Huset och dess invånare mår bra när taket är i skick. Kattokeskus reparerar och renoverar tak med över 15 000 takprojekt i bagaget.

När behövs en takrenovering?

Taket läcker, det saknas ventilation, reparationen av yttertaket skjuts upp år efter år – oavsett om det gäller renovering av taket på ett frontmannahus eller en

Vi betjänar dig i Finland inom följande områden: Nyland, Västra Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Mellersta Finland och Norra Savolax.

Takrenovering är en investering i ditt hem.

En takrenovering är inte bara en kosmetisk förbättring — en bra renovering är en satsning på framtiden.

Spara pengar

Ett fungerande tak skyddar huset och kan minska uppvärmningskostnaderna. I det långa loppet ökar ett nytt tak värdet på ditt hus.

Undvik fuktskador

Ett intakt tak skyddar huset mot fuktskador. När du handlar i tid hålls inomhusluften god.

Förbättra husets utseende

Är taket slitet ger huset ett sämre intryck. Ett nytt tak gör hela huset rättvisa.

Dra pilen så ser du hur takrenoveringen förbättrar takets utseende.

Kostnadsfri kartläggning av takets skick

Om du funderar på takets skick eller dess ålder, kontakta oss! En expert från Kattokeskus gör ett kostnadsfritt kartläggningsbesök för att bedöma ditt tak.
Kartläggningen förpliktar inte till något. Om taket är i sådant skick att det behöver renoveras, ger vi en offert på takrenovering till ett fast pris. Offerten beaktar dina önskemål och de tekniska kraven som renoveringsobjektet ställer.

Så här går Finlands enklaste takrenovering till

Planering

Vår takexpert kartlägger tillsammans med dig behovet av en takrenovering. Vi väljer tillsammans ut hållbara material som lämpar sig för ditt tak så att takrenoveringen är genomtänkt från början till slut.

Fast offert

Vi ger en fast offert som omfattar de detaljer vi tillsammans kommit överens om för arbetet, tidtabellen och priset. Det viktigaste är att välja de lösningar som passar bäst för varje takprojekt.

Professionellt arbete

Våra professionella montörer lägger nya tak och utför takrenoveringar enligt avtal. En renovering tar i genomsnitt fem dagar. Det är bäst att låta proffsen sköta takrenoveringen.

Städning

Förutom att vi utför ett professionellt arbete, anser vi också att det är viktigt att lämna bygget i snyggt skick. Vi återvinner avfallet ändamålsenligt.

Garanti

Du kan sova gott om natten också efter takrenoveringen, vi ger nämligen fem års garanti för arbetet. Tillverkaren ger takmaterialet 30–50 års garanti beroende på vilket material som valts för taket.

Har ditt plåt- eller tegeltak kommit till sin vägs ände?

Både plåt- och tegeltak behöver renoveras vid något tillfälle. Vi använder finska Ruukkis och svenska Benders takmaterial, som är kända för sin tålighet.

Renovering av tegeltak som nyckelfärdig tjänst

Kattokeskus är det ledande företaget i Finland när det gäller att lägga tegeltak. Långlivat och traditionellt stiligt tegel är tystare än andra material och ett ekologiskt alternativ.

Vi utför tegeltaksrenoveringar med Benders högkvalitativa taktegel. Som underlagstak använder vi helst BMI Ormax Divoroll-underlagstak som andas och som skapar en takkonstruktion med ventilation.

Kontakta oss

Varför välja Benders-tegeltak?

 • Den långlivade taktäckningen håller upp till 70 år med rätt underhåll

 • Tegeltaket är tyst när det regnar och skramlar inte i blåsten

 • Tål finska förhållanden – stormar, köld och solgass

 • Ökar byggnadens värde

 • Den svenska tillverkaren Benders har producerat taktegel sedan 1960 och verkar för närvarande i flera länder runt om i Europa

 • Benders var en av de första taktegeltillverkarna i världen att få miljöcertifikatet ISO 14001

Benders Palema

Bender Palema är ett dubbelfalsat taktegel med ett klassiskt utseende. Benders har tillverkat detta universella tegel sedan 1960-talet. Profilen ger teglet goda hållfasthetsvärden och tekniska egenskaper. Det passar för tak med en lutning på minst 1:4 (14°). Palema-takteglet är det mest använda takteglet i Finland och finns tillgängligt med både Benderit- och Candor-ytbehandlingar.

 

I Benderit-ytbehandlingen behandlas det genomfärgade takteglet två gånger med Benderit-ytbehandlingsfärg för att förstärka färgen och säkerställa en lång livslängd. Candor-ytbehandlingen är ett starkare, hårdare och blankare lager som bevarar färgnyansen längre. Det hårdare lagret förhindrar också att mossa växer och smuts fastnar på taket.

 

Bender Carisma

Bender Carisma är ett modernt, slätt taktegel med en ren profil. Carisma skapar en skifferliknande look för ditt tak. Teglet är tillverkat med den senaste tekniken och tack vare dess storlek är det mycket hållbart. Carisma-takteglet passar för tak med en lutning på minst 1:4 (14°). Carisma finns tillgängligt med Benderit-ytbehandling.

I Benderit-ytbehandlingen behandlas det genomfärgade takteglet två gånger med Benderit-ytbehandlingsfärg för att förstärka färgen och säkerställa en lång livslängd.

Arbetsmoment i
renovering av tegeltak

Renovering av plåttak som nyckelfärdig tjänst

Plåttak är ett säkert och kostnadseffektivt val. Plåt passar som yttertak för nästan varje byggnad.

Hos Kattokeskus förenas familjeföretagets traditioner med moderna arbetssätt. Vi värnar om en hög kvalitet och utnyttjar branschens innovationer. Vi använder bara finska Ruukkis plåtprofiler som aktivt skyddar taket på ditt hus och din egendom. Renovering av plåttak är ett smidigt projekt för våra kunder – vi sköter renoveringen enligt principen för nyckelfärdiga lösningar.

Kontakta oss

 

Varför välja ett Ruukki-plåttak?

 • Ruukkis tak har tillverkats i Finland i över 60 år. Ruukkis material för taktäckning är av förstklassig kvalitet, hållbara, tillförlitliga och CE-märkta
 • Plåttak av hög kvalitet är klimatvänliga tack vare att de har en lång livslängd, behöver endast lite underhåll och kan återvinnas. Plåttak är till och med 100 % återvinningsbara
 • Teknisk garanti 50 år
 • Stål är ett långlivat och pålitligt takmaterial som tål belastning av väder och vind under årtionden
 • Stål är ett mycket starkt material och skyddar effektivt ditt hem. Ruukkis plåttak med tillhörande redskap fungerar för alla hus

Ruukki Tiilikainen

Tiilikainen är den mest populära bland traditionella takformer. Den är särskilt lämplig för traditionella finska hus.

Tiilikainen smälter naturligt in i den finländska naturen och arkitekturen. Den låga profilen ger taket en lugn och vacker effekt. Samtidigt är det lätt att underhålla och rengöra på grund av sin form.

 

Ruukki Classic

Om du letar efter ett tak med tidlös elegans, är ditt val Classic. Detta är en klassiker som lever upp till sitt namn och som har erövrat sin plats i finländarnas hjärtan.

Classic-modellens rena former och raka linjer andas återhållen värdighet. Tack vare den moderna fästningstekniken är det enkelt och snabbt att lägga.

Ruukki Pohjalainen

Pohjalainen är stilmässigt robust och slående. Den utstrålar självförtroende och förkroppsligar den autentiska finska motståndskraften. Taket tillverkas i Österbotten och bär på en touch av den stolthet som österbottningarna har.

Pohjalainen tak kombinerar den bekanta och pålitliga inhemska Ruukki-kvaliteten med en unik vattenkontrollteknik som säkerställer effektiv rinnering av regnvatten från taket.

Ruukki T20

T20 har en symmetriskt elegant formgivning med raka linjer och passar många olika ändamål. T20 yttertakets jämna nivåstrukturering gör att det är stiligt och lätt att montera.

Arbetsmoment i
renovering av plåttak

Betala din takrenovering enkelt i delar

Takrenovering är en stor investering, och för de flesta av oss innebär det en betydande ekonomisk satsning. Därför vill vi erbjuda en flexibel och säker takfinansiering för våra takrenoveringar.

Takfinansiering är ett enkelt och förnuftigt val

Takfinansieringen fungerar som en vanlig faktura. Du kan betala din takrenovering med den första fakturan utan extra kostnader eller dela upp kostnaderna för din investering på en längre tidsperiod. Du kan för varje månadspost besluta om du betalar endast minimiposten som avtalats med banken eller något mellan den och slutskulden.

Flexibilitet

Takfinansieringen kräver inte försäkringar eller borgensmän, och återbetalningen avtalas flexibelt.

Kortlöst

Du behöver inte ett nytt kreditkort för finansieringen – takfinansieringen är en kortlös finansieringsprodukt.

Jämna poster

Vi fakturerar för ditt tak månatligen i jämna poster. Om du vill kan du betala hela krediten på en gång utan extra kostnader.

Hör dig för om Takfinansiering hos din försäljare!

Kontakta försäljaren per telefon på numret 010 2290 190 eller med nedanstående formulär.

Kontakta oss

 

Takunderhåll förlänger livslängden för ditt tak

Kunnigt och regelbundet takunderhåll säkerställer att ditt tak har en livscykel på flera årtionden. Det är också ett ekonomiskt förnuftigt sätt att förebygga större skador och kostnader.

Takunderhåll förebygger skador och extra kostnader

. Också ett kvalitetstak behöver omvårdnad. I Finlands förhållanden borde taket kontrolleras och underhållas 1–2 gånger per år, vilket du kan göra själv om du vill. Med ungefär fem års mellanrum är det bra att låta en expert utföra grundligare takunderhåll. Det tryggar taket, men också plånboken och sinnesfriden.

Takunderhållet som Kattokeskus erbjuder säkerställer takets utseende, skick och hållbarhet. Vi har erfarenhet av tusentals tak och därför känner vi takens kritiska delar som kräver underhåll och vi upptäcker också små brister i tid. Vi kan utföra underhåll på alla typer av tak. Tegeltak och profilerat plåttak kan vi också reparera.

Kontakta oss

Över 25 år på Finlands tak

Skickliga egna montörer

Alla våra montörer utför sitt arbete med största noggrannhet och är anställda hos oss. Vår moderna utrustning gör takrenoveringen snabbare och ökar arbetssäkerheten. Vi har utfört över 15 000 takrenoveringar.

Ett vackert tak av hög kvalitet

Vi lägger tak som är tåliga och som skyddar ditt hem i varierande väderförhållanden. Vi använder endast finska taktäckningsmaterial av hög kvalitet. Dessa tak kan också följande generation beundra.

Ansvarstagande och finsk

Vi är ett familjeföretag och vi litar på finsk yrkeskunskap. Vi har ansvar för miljön med tanke på kommande generationer, och därför utvecklar vi ständigt vår verksamhet i en mer miljövänlig riktning.

Familjeföretag

Kattokeskus är ett familjeföretag som grundades 1997. Under årens lopp har vi vuxit till ett team som sysselsätter över 200 personer och som verkar på sju olika ställen. Kattokeskus har sina rötter i traditionella finska timmermans- och plåtslagarfärdigheter. I dag kombinerar vi dessa färdigheter med moderna arbetsmetoder, och vi värnar om hög kvalitet och utnyttjar nya innovationer inom branschen för kundens bästa.

Våra kontaktuppgifter

Vi verkar i Birkaland, Nyland, Egentliga Finland, Mellersta Finland och Norra Savolax. Våra verksamhetsställen ligger i Birkala, Nurmijärvi, Kyrkslätt, Åbo, Jyväskylä och Kuopio.

Kontakta oss per telefon på numret 010 2290 190 eller med nedanstående formulär.

Search