Hyppää sisältöön

Droneavusteiset kattoremontit

Kattokeskus tehostaa kattoremonttiyksiköittensä toimintaa. Kuluvan vuoden alussa käynnistettiin pilottihanke, jonka aikana kattoasentajat ovat toteuttaneet droneavusteisia tiilikattoremontteja.

1.4.2024

Pilottihankkeessa katon purku on tehty vielä pääosin lihasvoimin, mutta hankkeessa on edistytty niin hyvin, että huhtikuusta 2024 alkaen sekä purku että uuden tiilikaton rakentaminen voidaan tehdä kokonaan droneavusteisesti. Hankkeessa on ollut mukana suomalainen startup-yritys April OneTech Oy. Yhteistyössä heidän kanssaan on Kattokeskukselle kehitetty laite, joka latoo dronen kattotyömaalle lennättämät kattotiilet paikoilleen.

Kolmea dronea ja ladontalaitetta käyttämällä tiilikattoremontteja voidaan jatkossa tehdä keskimäärin 40,1 % aiempaa nopeammin. Lisäksi droneja ohjaavat asentajat voivat työskennellä etänä vaikka kotoa käsin. Halutessaan he voivat tulla töihin myös hallille, joihin on varattu nimeämättömiä työskentelypisteitä sitä varten.

Kattokeskuksen asiakkaat hyötyvät nopeudesta, kun asentajien ei enää tarvitse matkata autoilla remontoitavaan kohteeseen. Lisäksi asentajien tuottama puhe kattoremontin aikana jää kokonaan pois, joten kattoremontista aiheutuva melu on noin 41 dB vähäisempi, kuin lähityönä toteutettu remontti.

Asentaja Tomppa Huhti kertoo oman näkemyksensä asiaan: ”Kyllähän sitä perhe ja ystävät on aiemmin kehuskellut, että kattoasentajan ei tartte työpäivän jälkeen enää salilla käydä. No ei tarvinnut ennen, mutta jatkossa täytyy varautua lihasten surkastumiseen, kun työ kevenee. Mutta muutenhan tuo dronella tehtävä homma on mahtava juttu ja ainakin peukalolihakset pysyy tiimissä kunnossa”.

”Olemme todella innostuneita, että voimme nyt siirtyä droneavusteisiin tiilikattoremontteihin ja tarjota asentajillemme mahdollisuuden nykyiaikaiseen etätyöhön. Uskomme, että myös asiakkaamme innostuvat uudesta ja nopeasta tavasta remontoida kattoja. Toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin – ainoastaan kuravesi on hieman liannut laitteita”, kertoo Kattokeskuksen asennuspalvelumuotoilun osastopäällikkö Rami Silli.

Kattokeskuksen ja April OneTech Oy:n kehitystyö jatkuu kiivaana ja arviolta vuoden kuluttua huhtikuussa Kattokeskus aloittaa droneavusteiset peltikattoremontit.

Search