Galleria

Videot

Hyvä työnjälki, eikä roskaakaan jäänyt

Kalervo Kummolan kattoremontti

Kalervo Kummola “Hyvä työnjälki, eikä roskaakaan jäänyt.”

Kolmas firma toden sanoi, kun Tuula ja Kalervo Kummola miettivät kattoremonttia kesäasunnolleen Aitolahteen. Kauniissa talossa Näsijärven rannalla oli vain yksi asia, mikä haittasi ja se oli vesikaton hilseilevä pinnoite. Kummolat pyysivät tarjouksen kahdelta yritykseltä, joista ei ole sen koommin kuulunut mitään. Netin kautta löytyi Hämeen Kattokeskus Oy, josta kattoasiantuntija tuli saman tien käymään. Hän teki hyvän tarjouksen, joka johti tilaukseen. Kattoremontin haastetta lisäsivät katolla oleva lippa ja se, ettei nosturiautolla päässyt viereen. Kaikki purkujätteet ja uuden katon tarvikkeet piti kantaa muutaman kymmenen metriä.

Kattoremontin aluksi purettiin vanha peltikate. Vanhojen ruoteiden päälle asennettiin pystylauta, hengittävä aluskate, tuuletuslauta, räystäslaudat ja katteeksi laitettiin Ruukin Tiilikainen Pural matta -pinnoitteella ja tietysti punaisena. Tämän jälkeen harja-, pääty- ja piipunpellit tehtiin mittojen mukaan ja asennettiin paikoilleen. Myös saumattomat sadevesikourut uusittiin. Jäljellä olivat enää ympäristön siivous ja jätteiden lajittelu. Sitten kattoremontti oli valmis.

KattoremonttiiKalervo Kummolan kattoremonttin käytettiin aikaa 3 päivää ja lopputulos on 100 %:nen. Viimeisenä silauksena kattoasiantuntija kävi tarkastamassa lopputuloksen ja luovuttamassa kohteen. Yhdessä todettiin, että hyvä tuli. ”Työn jälki on hyvää, ja muutenkin on vain pelkkää hyvää kerrottavaa koko kattoremontista”, toteaa Tuula. Kalervo puolestaan ihasteli, että ”todella ahkeria suomalaisia miehiä ja roskaakaan ei jäänyt mihinkään”. Kun kattoremontti oli valmis ja hyväksi todettu, niin tämän jälkeen Hämeen Kattokeskus Oy toimitti laskun, kotitalousvähennyslappuset verottajaa varten ja takuukirjan, jossa pellin pinnoitteelle luvataan 20 ja asennukselle 5 vuoden takuu. Kattoremontin teettäminen Kattokeskuksella on helppoa ja vaivatonta.

Kuvassa Kalervo Kummola ja Jukka Kellokoski
Asiakkaat:Tuula ja Kalervo Kummola

Ylivoimainen tehokkuus

Sami Uotilan kattoremontin toteutti Kattokeskus

Sami Uotila vesikattoremontistaan: “Ylivoimainen tehokkuus”

Rinnekeskus Vihti Ski:n yrittäjä Sami Uotilan ura suurpujottelijana kesti toistakymmentä vuotta. Myöhemmin hän on toiminut MTV3:n alppilajien asiantuntijana ja kommentaattorina. Nyt hän asuu Ojakkalassa kauniissa valkotiilitalossa, jossa on nyt uusi Ruukin tiilikuvioinen Elite-peltikatto – vaaleaan taloon sopii hyvin musta katto. Talo on rakennettu vuonna 1986, ja Sami on asunut siinä vuodesta 2010. Alkuperäinen mineriittikatto alkoi tulla ikänsä puolesta tiensä päähän. Saman asian huomioi Kattokeskuksen kattoasiantuntija Henri Niittula, joka otti yhteyttä talon isäntään ehdottaen kuntoarviota ja tarjouksen tekemistä katon uusimisesta. Kattoasiantuntija kartoitti katon kunnon ja tuli siihen tulokseen, että katto kannattaisi uusia hyvissä ajoin ennen suurten vesivahinkojen syntymistä. Kattoasiantuntija päätyi kokemuksensa pohjalta seuraavanlaiseen ratkaisuun:

Vanhalta katolta puretaan mineriitti, sadevesikourut, pellitykset ja ylimmäinen otsalauta. Uudeksi rakenteeksi tehdään ns. tuplapystyrakenne. Vanhojen ruoteiden päälle asennetaan siis pystylauta, aluskatteeksi hengittävä Divoroll Universal, tuuletusruode, varsinainen vaakaruode ja pelliksi Ruukin Elite-tiilikuviopelti Matta Pural -pinnoitteella, jolla on 20 vuoden pinnoitetakuu. Räystäälle uusitaan ylimmäinen otsalauta, ja samalla myös alemmat laudat maalataan uuteen pintaväriin. Harja-, pääty-, jiiri-, ja piipunpellit valmistetaan mittojen mukaan Matta Pural -pinnoitetusta pellistä juuri tähän kohteeseen sopiviksi. Lisäksi asennetaan lapetikkaat, kulkusillat ja lumiesteet voimassa olevien määräysten mukaisesti. Lopuksi piha siistitään remontin jäljiltä ennen laskutusta. Lisäksi Kattokeskus huolehtii työturvallisuudesta, kaikista viranomaismääräyksistä ja kotitalousvähennyslomakkeista sekä antaa työlle viiden vuoden takuun.

Kattoasiantuntijan esittämä tarjous ja remonttisuunnitelma vaikuttivat houkuttelevilta. Sami oli kuullut paljon hyvää yrityksestä tuttaviltaan, jotka olivat teettäneet katon jo aiemmin. Hän myös muisti nähneensä Kattokeskuksen punaisia autoja liikenteessä, joten yritys vaikutti tutulta ja rehdiltä. Kaupat sovittiin ja varattiin asennusaika. Sovitussa aikataulussa pihaan saapui nosturilla varustettu kuorma-auto ja neljä reipasta miestä. Työt alkoivat, ja katto uusittiin suunnitelman mukaan todellakin vain kahdessa päivässä.

Rinnekeskusyrittäjänä Samilla on paljon kokemusta remonttimiehistä, ja Kattokeskus osoitti ylivoimaista tehokkuutta työssään. Sami suosittelee kaikkien katon uusimista pohtivien kääntyvän Uudenmaan Kattokeskuksen puoleen.

Sami Uotila

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskunta

Oikein hienosti tehty homma läpeensä

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskunta

”Oikein hienosti tehty homma läpeensä”

Eeva ja Esko Tuiskulla oli mielessä vain yksi ajatus, nyt pitää tehdä kattoremontti. Tuiskun talo on 1900 luvun alkupuolelta. Katteena oli konesaumattu peltikatto jonka alla ei ollut aluskatetta. Talo oli muuten kauttaaltaan kauniisti remontoitu, joten kattokin vaati päivityksen. Kattoremontin tekijää piti alkaa miettimään, kohdalle osui messuilla Kattokeskus joka oli jo entuudestaan jollain tapaa tuttu yritys. Olihan Kattokeskus tehnyt hommia aikaisemminkin Eskon isännöimiin taloyhtiöihin, Eskon toimiessa Isännöintiyrityksen toimitusjohtajana. Eeva ja Esko olivat jo aiemmin saaneet tarjouksen Kattokeskuksen kilpailijalta, joten hintatietoa oli. Kattokeskuksen kattoasiantuntija Perttu Inkeroinen saapui paikalle sovitusti, kartoitti tarpeen, teki ratkaisuehdotuksen ja laski kokonaisedullisen kattoremonttitarjouksen lisätöineen. Eeva ja Esko Tuisku tekivät hyvän päätöksen ja tilasivat kattoremontin Kattokeskukselta. Työt aloitettiin tammikuussa ja kattoremontin aluksi purettiin vanha peltikate. Vanhojen ruoteiden päälle asennettiin pystylauta, hengittävä aluskate, tuuletuslauta, räystäslaudat ja katteeksi laitettiin Ruukin Classic pelti Pural matta -pinnoitteella tummanharmaana, koska haluttiin säilyttää alkuperäinen ulkonäkö. Tämän jälkeen harja-, pääty- ja piipunpellit tehtiin mittojen mukaan ja asennettiin paikoilleen. Myös saumattomat sadevesikourut uusittiin. Lisätyönä uusittiin vielä päätykuistin päälle parveke.

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskuntaJäljellä olivat enää ympäristön siivous ja jätteiden lajittelu, jotka hoidettiin päivittäin, ja lopuksi vielä viimeinen silaus. Sitten kattoremontti oli valmis. Kattoremonttiin käytettiin aikaa 5 päivää ja lopputulos on 100 %:nen. Viimeisenä silauksena kattoasiantuntija kävi tarkastamassa lopputuloksen ja luovuttamassa kohteen. ”Oikein hienosti tehty homma läpeensä” toteaa Esko. Kattokeskuksen lupaus elämäsi helpoin kattoremontti pitää täysin paikkansa sanoo Eeva. Hämeen Kattokeskus Oy toimitti laskun, kotitalousvähennyslappuset verottajaa varten ja takuukirjan, jossa pellin pinnoitteelle luvataan 20 ja asennukselle 5 vuoden takuu.

Katso Tuiskujen haastatteluvideo täältä!

Asiakkaat: Eeva ja Esko Tuisku, Lempäälä

As Oy Ahdinpuistossa kattoasiat kunnossa

Taloyhtiön kattoremontti

As Oy Ahdinpuistossa kattoasiat kunnossa

Taloyhtiössä oli alkuperäinen 50-luvun tiilikatto, jonka alustana oli umpilaudoitus ja huopa. Katon ikä lähestyi elinkaarensa päätä. Lisähaasteen remontille toi kattopinta-ala n. 2400 m2 ja talojen korkeus sekä talojen edessä olevat autotallit, jotka rajoittivat etupuolen kulkua.

Taloyhtiö päätti laittaa kattoasiat kuntoon ennen kuin olisi myöhäistä. Tampereen Talokeskus Oy:n rakennusinsinööri Kari Laakson tekemän työselityksen pohjalta isännöitsijä Ilkka Saarinen pyysi tarjouksia muutamalta alan ammattilaiselta. Kattokeskuksen kattoasiantuntija RI Kari Manninen tutustui kohteeseen ja tarjouspyynnön sisältöön huolellisesti ja muutamien tarkistuksien jälkeen Kari Manninen laski urakasta kokonaistarjouksen. Kattokeskus pyrkii aina tekemään kokonaistarjouksen ja näin ollen ottaa vastuun määristä ja koko katosta kokonaisvaltaisesti. On myös tärkeää, että budjetti pysyy hallinnassa.

Urakkaneuvottelun jälkeen Kattokeskus valittiin urakan toteuttajaksi. Kattokeskuksen toimintamalli ja kalusto sopivat erinomaisesti tällaisiin remontteihin. Kattokeskus oli jo aiemmin tehnyt naapuriyhtiön vastaavanlaisen kattoremontin, eli referenssi oli lähellä. Ennen kattoremontin alkua asukkaille tiedotettiin aikataulusta sekä toimitettiin turvallisuus- ja liikkumisohjeet. Tällä toimintamallilla varmistamme että asukkaiden päivittäiset toiminnot sujuvat esteettömästi ja turvallisesti. Urakkasopimuksen mukaan remontti aloitettiin toukokuun alussa.

Työt aloitettiin purkamalla vanhat tiilet ja ruoteet. Kattokeskuksen toimintamallissa purkujätteiden lajittelu tapahtuu jo työmaalla ja päivän aikana syntyneet jätteet viedään päivän päätteeksi pois, näin säästetään luontoa ja ympäristöä. Alushuovan, räystäslautojen ja ruoteiden asennuksen jälkeen katolle nostettiin uudeksi katemateriaaliksi valittu Kotimainen Monier Ormax tiili. Tiilien asentamisen jälkeen vuoroon pääsivät Kattokeskuksen peltimiehet. Kaikki peltiosat valmistettiin mittojen mukaan Kattokeskuksen peltipajalla. Mittojen mukaan valmistetut ja juuri tähän kohteeseen sopivat peltiosat ovat teknisesti toimivia ja pitkäikäisiä. Peltitöiden lisäksi lopuksi laitoimme sadevesikourut, syöksytorvet, lapetikkaat, lumiesteet ja kulkusillat. Asentamamme kattoturvatuotteet ovat katon värisiä. Koko urakan ajan työmaa pidettiin siistinä, mutta vielä lopuksi siivosimme viimeisetkin rippeet. Kattoremontti oli valmis luovutettavaksi sovitusti juhannukseksi. Luovutus sujui jouhevasti ilman moitteita. Yhdessä todettiin, että työmaa eteni nopeasti ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä koko remontin ajan kuin myös lopputulokseen. Kattokeskus tekee viimeisteltyjä ja pitkäikäisiä kattoja asiakasystävällisellä tavalla.

Taloyhtiön kattoremontti Kohteessa valvojana toimi Tampereen Talokeskus Oy:n Kari Laakso.

”Työn tekeminen ja organisointi oli asiallista projektin aikana. Kiinteistö oli koko remontin ajan asumis- ja liikekäytössä. Kattokeskus tiedotti kiinteistön käyttäjille hyvin töiden etenemisestä, mikä helpotti kiinteistön normaalia arkea. Työt tehtiin rivakasti ja ammattitaitoisesti. Tähän ja aikaisempiin kokemukseeni perustuen voin todeta, että mittavan kattoremontin tekeminen sujuu Kattokeskuksen kanssa moitteettomasti.”

Tampereen Talokeskus Oy, Kari Laakso