Hyppää sisältöön

Kattohuolto osaksi Kattokeskuksen palveluita

Kattokeskus tarjoaa nyt myös kattohuoltoja. Uudella palvelulla haluamme auttaa huolehtimaan katon kunnosta silloinkin, kun kattoremontille ei vielä ole tarvetta.

Työnjohto aurinkopaneelit, huollot ja korjaukset

Erik Riihimäki

9.9.2022

Valmistimme ensimmäiset Kattokeskuksen katot 25 vuotta sitten, ja juhlavuosi on hyvä hetki lanseerata erityisesti vanhemmille katoille suunnattu palvelu. Kun kattoremontille ei vielä ole tarvetta, kannattaa katon hyvinvointia edistää kattohuolloilla.

Kattojen kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti – erityisesti jos huoltoja on tehty satunnaisesti. Tarkistuksessa selviää, mitä huoltotarpeita kattoon tulisi tehdä ja samalla hahmottuu, mitä voi tehdä itse ja mitkä on syytä jättää ammattilaiselle.

Perusteellisempi, ammattilaisen tekemä katon huoltotarkistus kannattaa tehdä vähintään viiden vuoden välein. Kattava huoltopaketti sisältää katon hyvinvoinnin kannalta kaiken tarvittavan.

”Tarkastamme, että vesikatteen kiinnitys on kunnossa sekä läpivientien ja liitospeltien tiiveydet. Puhdistamme vesikatteen ja sadevesikourut mekaanisesti sekä teemme tarvittaessa kasvustontorjuntakäsittelyn. Korjaamme tarvittaessa myös kattoturvatuotteiden ja vesikatteen mekaaniset vauriot ja ensin mainitun kiinnitykset sekä tarkistamme teknisen toimivuuden,” kertoo Kattokeskuksen kattohuoltoasiantuntija Erik Riihimäki.

Riihimäki painottaa, että kattohuollon yhteydessä tehtävät korjaukset eivät ole sama asia kuin kattoremontti.

”Kattohuollon yhteydessä tehtävät korjaukset ovat täsmäkorjauksia, kuten piipun pellityksiä ja lumen aiheuttamien vaurioiden korjaamista. Aina kun teemme korjauksia, pyrimme siihen, että korjauskohta kestää ympäröivän katon elinkaaren loppuun.”

Huoltoraportti mahdollistaa ongelmien ennakoinnin

 

Kattohuollosta laadittava Kattokeskuksen kattava huoltoraportti kertoo katon kunnon ja ennakoi tulevat huoltotarpeet, niiden aikataulun sekä mahdollisen remonttitarpeen.

Kattohuollon hintaan vaikuttavat kohteen pinta-ala, vaativuus ja mahdollisten korjausten laajuus.

Kun huoltosykli on tasainen, mahdolliset muutokset esimerkiksi vesikattovarusteissa havaitaan oikea-aikaisesti, jolloin niiden korjaaminen ei ole yhtä kallista kuin jos vaurioita on syntynyt jo laajemmin.

”Huoltamaton katto saattaa jo 20 vuoden iässä vaatia remonttia. Säännöllisesti huolletulla katolla voi päästä jopa kaksi kertaa pidemmälle kuin huoltamattomalla ilman, että katto vaatii varsinaista kattoremonttia. Kun katto on huollettu, ei tule yllättäviä korjaustarpeita, ja oman katon alla on huoletonta elää.” 

”Katon huolto on hieman kuin hampaiden hoitamista. Säännöllinen hammastarkastuksessa käyminen ehkäisee kalliit paikkaukset, juurihoidot ja muut ikävyydet.”

Pyydä tarjous kattohuollosta

 

 

Search