Hyppää sisältöön

Yli 25 vuotta katolla – juhlavuosi!

Tiesitkö, että jo yli 10 000 perhettä asuu Kattokeskuksen tekemän laadukkaan katon alla? Tänä vuonna juhlimme kaikkia näitä kattoja ja 25-vuotiasta Kattokeskusta.  

Hallituksen puheenjohtaja, perustaja

Henry Riihimäki

7.4.2022

Kattokeskuksen perustaja Henry Riihimäellä on ollut jo 25 vuotta näköalapaikka Suomen katoilta, joten pyysimme häntä kertomaan, mitä sieltä on näkynyt vuosien varrella. Katoilla työskentely on muuttunut paljon siitä, kun Henry päätti laittaa pystyyn Kattokeskuksen Pirkkalassa vuonna 1997.  

 ”Turvallisuus on parantunut paljon. Ennen vanhaan, siis silloin 90-luvullla, se oli niin, että jos vain pää kesti, niin silloin mentiin ylös katolle. Ihan tavalliset tikkaat oli perustyöalusta silloisessa asennustyössä. Vuosituhannen vaihteessa tuli valjaat, mikä oli jonkinlainen välivaihe.”  

Kattokeskuksen punainen väri on ollut vahvasti näkyvillä työmailla alusta asti. Vanha arkistokuva 2000-luvun alusta

”Nykyisin on toisin ja hyvä niin. Varsinkin kattoasennustyön turvallisuus on kasvanut ja tätä varmistetaan myös säännöillä ja asetuksilla. Tänä päivänä ammattilaisen on lähes mahdotonta esimerkiksi pudota katolta asennustyön aikana. Katoille ennen remonttityön aloittamista asennettavat kiinteät turvarakenteet ovat itsestäänselvyys jokaisella työmaalla.”  

Kattoremontti vauhdissa joskus 2000-luvun alkupuolella

Myös kierrätys ja kustannustehokkuus paranivat 2000-luvun alussa. 

”Samoihin aikoihin turvallisuusloikan kanssa kehitimme lavamoduulit, joiden avulla lajittelemme työmaalla jätteet omiin kontteihinsa. Saimme siinä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: tehostettua kierrätystä ja lisättyä kustannustehokkuutta. Nosturiauton hankkiminen oli iso askel, jonka avulla tämä mahdollistui.”   

Vuosien kuluessa Kattokeskuksen tuttuja punaisia logoja on asennettu Lappia ja Pohjanmaata lukuun ottamatta lähes kaikkialle Suomeen.  

”Palvelemme asiakkaitamme nykyisin kuudessa toimipisteessä, jotka kattavat Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon. Olemme myös avaamassa uuden toimipisteen Lahteen.” 

”Olemme kasvaneet maltillisesti, mikä on osoittautunut meille hyväksi ratkaisuksi, koska talossa pitää olla sitoutuneita, ammattitaitoisia ja vastuullisia avainhenkilöitä. Tässä olemme onnistuneet ja se on ollut merkittävä tekijä. Meillä on luottamuksen ja tiimityöskentelyn rento ilmapiiri, joka kulkee jokaisen työntekijän mukana työmaalle. Siihen on jokaisen työntekijän hyvä ikään kuin kasvaa sisään.” 

Lue lisää laadukkaista kattoremonteistamme!

Search