Hyppää sisältöön

As. Oy Tuulenkylä

Jyväskylässä sijaitsevassa As.Oy Tuulenkylässä toteutettiin kattoremontti keväällä 2023. Laajuuden lisäksi kattoremontin teki erityiseksi kattoremonttiin kuuluva päiväkoti, joka toimi normaaliin tapaan koko urakan ajan.

Katso video remontista yläpuolelta. Video ei näy jos evästeitä ei ole hyväksytty. Voit katsoa videon myös youtube-kanavaltamme.

Kattokeskus toteutti As.Oy Tuulenkylän kattoremontin keväällä 2023 Jyväskylässä. Taloyhtiöön kuuluu seitsemän rivitaloa, yhteistilat, saunarakennus sekä pihapiirissä toimiva päiväkoti. Kattoremontin mittakaava oli vaikuttava, kun otetaan huomioon kokonaispinta-ala, joka kattoi yhteensä 2500 neliömetriä. Tämä edellytti perusteellista suunnittelua ja tarkkaa työnjohdon koordinaatiota.

Remontissa purettiin vanha tiilikate ja laitettiin kattotuoleilta ylöspäin kaikki uusiksi. Lisäksi yläpohjan puolelle asennettiin pieneläinverkot, tuulenohjaimet sekä kulkusillat. Mittava projekti tehtiin 16 asentajan ja kahden nosturiauton voimin, joka mahdollisti toimimisen useamman katon kimpussa saman aikaisesti.

Kattoremontti Jyväskylässä tehtiin osa kerrallaan valmiiksi asti. Yhden päivän aikana vanhaa kattoa purettiin sen verran mitä saimme sitten saman päivän aikana suojattua, kertoo asennuksen aluejohtaja Sampo Korkatti.

Tiedottaminen turvasi päiväkodin arjen remontin aikana

Remontin erityispiirteenä oli taloyhtiön pihapiirissä sijaitsevan päiväkodin jatkuva toiminta remontin aikana. Päiväkodin arjen sujuminen oli ensisijaisen tärkeää, ja tämä asetti omat haasteensa koko remonttihankkeelle. Huolellinen suunnittelu ja tiivis yhteistyö olivat avainasemassa, jotta päiväkodin lapset ja henkilökunta pysyivät turvassa ja häiriöt minimissä. Tuulenkylän päiväkodin johtaja Seija Keto kiitteleekin Kattokeskuksen toimintaa:

”Kattoremontti vaikutti yllättävän vähän päiväkodin arkeen, vaikka ennakkoon vähän jännittikin. Vanhaa kattoa purettaessa syntyi jonkin verran melua, joka oli toisaalta ihan odotettavissakin. Mutta meluhaittakin kesti vain hetken. Tiedottaminen oli hoidettu etukäteen mallikkaasti, joten tiesimme, miten remontti etenee ja mitä tulee tapahtumaan eri vaiheissa. Meillä oli myös erittäin selkeät ohjeet mistä voimme kulkea ja turvallisuusasiat oli otettu huomioon tosi hyvin.”

Remontin yhteydessä parannettiin myös kattorakenteen tuuletusta ja uuden tukevan ruodekehikon päälle ladottiin 25 000 ruskeaa Ormax Protector+ -kattotiiltä. Aluskatteena käytettiin Ormax Divoroll TOP RU -aluskatetta.

Uuden tiilikaton alla on nyt Tuulenkylän asukkaiden ja päiväkotilaisten mukava touhuta ilman kattohuolia!

Kattoremontit Jyväskylässä >

Search