Hyppää sisältöön

Mitä sovittiin, se piti

Syksyllä 2023 Mika Havastila ja Mona Haahti Nurmijärven Palojoella päättivät osallistua energiatalkoisiin ja varautua muutenkin sähkön hinnanvaihteluun asennuttamalla talonsa katolle aurinkopaneelit.


Tuttu kumppani oli helppo valinta

Kattokeskus asensi aurinkopaneelit pinta-alaltaan noin 300 m2:n suuruiselle peltikatolle marraskuussa 2023. Sopivan kumppanin valinta asennustyöhön oli Mikalle ja Monalle helppoa: ”Kattokeskus teki meille kattoremontin vuonna 2019. Tuolloin kaikki sujui moitteetta ja erinomaisesti, joten meillä oli vahva luotto toimittajaan. Emme halunneet ottaa riskiä, että toimittajan kanssa tulisi ongelmia”.

Sujuva projekti alusta loppuun

Tiedonkulku Kattokeskuksen kanssa oli tälläkin kertaa alusta loppuun sujuvaa. ”Saimme tarvittavat tiedot. Tarjousneuvottelussa käytiin läpi kaikki vaihtoehdot ja selitettiin hyvin asennuksen kulku sekä aurinkopaneelien hyödyt. Työnjohtaja antoi asennuksen jälkeen teknistä opastusta, ja sähköpostilla saimme nopeasti vastaukset lisäkysymyksiin”, Mika summaa.

Tärkein valintakriteeri paneeleiden osalta Mikalle ja Monalle oli eurooppalainen alkuperä. Siksi he valitsivat aurinkopaneeleiksi Solitek Blackstar lasi/lasi -paneelit, joiden aurinkokennot imevät valoa valoa myös takaa. Kyseisissä aurinkopaneeleissa on myös parempi tuotto/teho -suhde verrattuna muihin paneelivaihtoehtoihin.

Tiedonkulun lisäksi aurinkopaneeleiden asentamisen nopeus ja sujuvuus saavat Mikalta ja Monalta kiitosta: ”Asennustyö sujui ongelmitta ja yllättävän nopeasti. Aurinkopaneelit olivat katolla nopeammin, kuin olisimme voineet kuvitella. Kattokeskus asensi paneelit edellisen iltapäivän aikana ja teki sähkötyöt seuraavana aamupäivänä. Meidän tehtäväksemme jäi sähkönmyyntisopimuksen tekeminen sähköyhtiön kanssa”, kertoo Mika urakasta.

”Mitä sovittiin, se piti – myös aikataulu täsmälleen.”

Mika ja Mona ovat kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisiä Kattokeskuksen aurinkopaneelien asennustyöhön ja sen asennusprosessiin ja he suosittelevat lämpimästi Kattokeskusta muillekin asiakkaille: ”Kattokeskukselta saa asiantuntevaa ja realistista palvelua. Myös asennuksen jälkeen asiantuntijat tavoittaa mutkattomasti ja kaikkiin kysymyksiin vastataan. Mitä sovittiin, se piti – myös aikataulu täsmälleen.”

Käytännön vinkkejä aurinkopaneelien asennusta suunnittelevalle

Lopuksi Mika ja Mona antavat pari käytännön vinkkiä aurinkopaneelien asennusta suunnittelevalle omakotiasujalle: ”Aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet alas, joten voisi olla hyvä hetki asentaa paneelit. Sähkön hinta vaihtelee päivittäin, joten paneelien avulla voi tasata hintavaihteluita.

Paneeleista kannattaa tehdä siirtoyhtiölle ennakkoilmoitus, koska se voi nopeuttaa paneelien käyttöön ottamista. Me emme sitä tehneet ja meillä kesti luvan saaminen aurinkosähkö-järjestelmän kytkemiselle verkkoon reilu viikko. Tosin näin marraskuussa sillä ei suurta väliä ollut”.

Search