Hyppää sisältöön

Stressitön kattoremontti

Kun omakotitalon kattoremontti alkaa olla ajankohtainen, asiakas kaipaa ennen kaikkea selkeää tarjousta ja oman elämäntilanteensa ja arkensa huomioimista. Toiveena on, että kattoremontti haittaa omia arjen touhuja mahdollisimman vähän. Nämä toiveet toteutuivat, kun Kattokeskus toteutti kattoremontin Sastamalan Karkussa.

Katso video asiakaskokemuksesta yläpuolelta. Video ei näy jos evästeitä ei ole hyväksytty. Voit katsoa videon myös youtube-kanavaltamme.


Harri ja Johanna Hämäläinen
asuvat perheineen Sastamalan Karkussa vuonna 1991 rakennetussa tiilitalossa, jonne perhe muutti vuonna 2012. Syksyllä 2022 alkoi kattoremontti kolkutella mielissä. Alkuperäisen tiilikatteen päälle oli levittäytynyt sammal ja näytti siltä, että aluskatekin veteli viimeisiään. Hämäläiset arvelivat, että kattoremontti kannattaa teetättää varsin pian, jotta he välttyvät suuremmilta ongelmilta. Hämäläiset alkoivat tutkia kattoremonttien toteuttajia ja täyttivät hyvämaineiseksi tietämänsä Kattokeskuksen nettisivuilla yhteydenottolomakkeen.

Alusta alkaen asukkaat huomioiden

Kiireisen vauva-arjen keskellä Hämäläisillä oli aluksi ajatuksena tavata Kattokeskuksen kattoasiantuntija etänä verkkotapaamisessa. ”Kattoasiantuntija soitti meille ja kyseli lisätietoja katostamme. Samalla hän suositteli kuntokartoituksen tekemistä ja tiedusteli, millainen vauvamme päiväaikataulu on, jotta hänen käyntinsä häiritsisi mahdollisimman vähän vauvan uni- ja ruokarytmiä. Siinä yhteydessä kattoasiantuntija myös kertoi, että meidän ei tarvitse mitenkään valmistautua kuntokartoitukseen etukäteen eikä hänellä ole tarvetta tulla sisälle taloon. Meidät huomioitiin todella hyvin”, Hämäläiset kiittelevät.

Hämäläiset sopivat kattoasiantuntijan kanssa, että tämä tulee paikan päälle maksuttomalle kuntokartoituskäynnille. Kattoasiantuntija kävi katolla ja välipohjassa tutkimassa ja kuvaamassa katon kunnon ja teki mittauksia tarjouslaskentaa varten. Kartoituksen tuloksena oli, että kattoremontti on ajankohtainen – etenkin siksi, että aluskatteen käyttöikä alkoi olla lopussa. ”Saimme kartoituskäynnin jälkeen Kattokeskuksen asiantuntijalta selkeän tarjouksen, jota oli helppo verrata muihin kilpailuttamiimme kattoremonttitarjouksiin”, kertoo Harri.

”Kysymys oli lopulta siitä, kenelle uskomme rakkaan kotimme vesikaton avaamisen.”

Koska kyseessä olisi varsin iso investointi, Hämäläiset pyysivät tarjouksen useammalta isolta toimijalta. Kattokeskuksen tarjous vastasi kaikilta osin parhaiten Hämäläisten remontille asettamia vaatimuksia. Vaakakupissa painoi myös se, että Kattokeskuksen asentajat ovat yrityksen omia työntekijöitä eivätkä alihankkijoita. Myös remontin hinta oli Kattokeskuksella kilpailukykyinen. ”Kysymys oli lopulta siitä, kenelle uskomme rakkaan kotimme vesikaton avaamisen”, Hämäläiset kuvaavat päätöstä.

Katemateriaalin ja sen värin valinta oli Hämäläisille helppoa, sillä he olivat päättäneet jo ensimmäisen runsaslumisen talven jälkeen, että kun vesikate vaihdetaan, tulee tiilen tilalle peltikate. ”Halusimme pitää kiinni talomme alkuperäisestä ilmeestä, joten valitsimme vesikatteeksi mustan Ruukki Tiilikaisen”, toteaa Johanna.

Kattoremontti sujui joutuisasti

Kattoremontti tehtiin joulukuussa 2022. Alkuperäinen aloituspäivä siirtyi sankan lumisateen vuoksi yhdellä työpäivällä eteenpäin, jolloin asennussääksi osui komea talvinen kirpeä pakkaspäivä. Runsas lumentulo oli kerryttänyt katolle paksulti lunta, joka oli luonnollisesti luotava pois urakan alkajaisiksi. Ensimmäisen päivän lopussa oli vanha tiilikatto purettu kokonaan pois ja uusi aluskate asennettu paikoilleen. Uusi peltikate sekä maalatut otsalaudat olivat valmiina paikoillaan toisen päivän päätteeksi. Kolmantena ja neljäntenä työpäivänä oli rännien, piipun pellitysten ja kattoturvatuotteiden vuoro.


Sekä kattoasiantuntija että työnjohtaja pitivät Hämäläisiä vuorollaan ajan tasalla remontin vaiheista ja etenemisestä. Myös asentajat olivat ripeitä, tehokkaita ja kohteliaita. ”Meillä on koirien aitaus tässä talon takapihalla ja kaideasentajat varmistivat meiltä vielä ennen työn aloittamista, että voiko aitaukseen mennä, kun se on kiinni. Se oli fiksusti tehty”, Hämäläiset kiittelevät.

Kattoremonttia suunnittelevalle Hämäläiset vinkkaavat:

”Kun kilpailutat, varmista että tarjoukset ovat samansisältöiset. Sisältääkö tarjous varmasti kaiken – ihan kaiken – myös esimerkiksi jätteen poisviennin. Ota selvää sopimuksen mahdollisista lisätyölausekkeista. Osaava myyjä osaa kertoa, millainen ns. yllätysten mahdollisuus juuri teidän kattoremonttinne kohdalla voi olla. Miten vanhan katon purkutyö on tarkoitus katollanne tehdä? Onko tässä tavassa urakoitsijoilla eroja?”

”Suosittelemme ehdottomasti Kattokeskusta kattoremontin tekijäksi. Saimme asiantuntevaa palvelua, tarjous oli selkeä ja hinnoittelu kilpailukykyinen. Työnjohto on vastuuntuntoinen ja asennustiimi oli ripeä, osaava ja kohtelias. Kun tilaat kattoremontin Kattokeskukselta, voit unohtaa remontista stressaamisen”, Hämäläiset summaavat.

Kattoremontit Sastamalassa >

Search