Hyppää sisältöön

Katto vuotaa, mitä tehdä?

Opas
Yläpohja kartoitus

Katon kunto heikkenee salakavalasti. Katon vuoto alkaa usein pieninä vuotoina liitoskohdista, läpivienneistä sekä naulan- ja ruuvinrei’istä. Katolla ja yläpohjassa tulee harvemmin käytyä, joten vuodot saavat suureta rauhassa jopa vuosia. Vuotokohdista valuva vesi saattaa kastella rakenteita, ja pitkään jatkuva kosteus saattaa muodostaa niihin mikrobikasvustoa.

Olipa katemateriaalisi sitten pelti-, tiili- tai huopakatto on vuotoriski olemassa. Jos vesikatemateriaalin läpi pääsee vuotamaan vettä, on aluskatteen tehtävänä ohjata vesi pois ja pitää sisärakenteet turvassa. Mikäli aluskate ei ole kunnossa, kosteus voi päästä rakenteisiin. Varsinkin talvella vaihtelevat sääolosuhteet altistavat kattoa vuotovaurioille. Lumien sulaessa sulamisvedet saattavat aiheuttaa vuotoja.

Kattokeskuksella on käytössä vuorokauden ympäri toimiva vuotopäivystys. Mikäli omakoti- tai rivitalonne tiili- tai peltikatto vuotaa, voitte soittaa vuotopäivystykseemme. Päivystävät kattoasiantuntijamme saapuvat paikalle tekemään tarvittavat ensisuojaukset ja sopivat kanssanne jatkotoimenpiteistä.

Mikäli et ole vielä havainnut vuotovahinkoja mutta olet epävarma kattosi kunnosta, meiltä saat asiantuntijan tekemän maksuttoman kuntokartoituksen. Kuntokartoituksen avulla saat vedenpitävää tietoa kattosi kunnosta ja mahdollisista vuotoriskeistä.

Nopea toiminta minimoi mahdollisia vahinkoja.

 

Search