Hyppää sisältöön

Kattohuolto: tehdä itse vai teettääkö ammattilaisella? 

Asiantuntijan mukaan yhdistelmä molempia takaa katolle hyvän ja kestävän yleiskunnon. Vesikatteen huoltaminen on vuosittainen toimenpide. Sen voi tehdä myös itse, mutta perusteellisempi ammattilaisen tekemä huoltotarkastus olisi syytä tehdä vähintään viiden vuoden välein.  

Kattokeskus haluaa auttaa asiakastaan huolehtimaan katon hyvinvoinnista niin, että katon elinkaaresta muodostuu mahdollisimman pitkä. Siksi tarjoamme nyt kattoremonttien lisäksi Kattokeskuksen kattohuoltoja.   

Artikkeli

Katon huoltaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin 

 

Kattokeskuksen kattohuoltoasiantuntija Erik Riihimäki sanoo, että huoltamalla katon säännöllisesti katon omistajan on mahdollista säästää selvää rahaa.  

 

Vesikatteen elinkaari rakentuu neljästä keskeisestä tekijästä: vesikatteen materiaaleista, asennustyön laadusta, ympäristötekijöistä ja huollosta. Kun huoltosykli on tasainen, se varmistaa, että vesikate kestää teknisen käyttöiän loppuun asti. Mikäli huoltoon herätään ensimmäisen kerran, kun katto on jo 15–20-vuotias, huollon vaikutus katon elinkaareen pienenee merkittävästi.”  

 

Riihimäki painottaa, että kattohuollon yhteydessä tehtävät korjaukset eivät ole sama asia kuin kattoremontti.  

 

”Kattohuollon yhteydessä tehtävät korjaukset ovat täsmäkorjauksia, kuten piipun pellityksiä ja lumen aiheuttamien vaurioiden korjaamista. Aina kun teemme korjauksia, pyrimme siihen, että korjauskohta kestää ympäröivän katon elinkaaren loppuun.” 

 

Huoltopaketti on kattava

   

Kattokeskuksen kattohuolto varmistaa kattosi ulkoasun, kunnon ja kestävyyden. Kattava huoltopaketti sisältää kattosi hyvinvoinnin kannalta kaiken tarvittavan.  

 

Tarkastamme, että vesikatteen kiinnitys on kunnossa sekä läpivientien ja liitospeltien tiiviydet. Puhdistamme vesikatteen ja sadevesikourut mekaanisesti sekä teemme tarvittaessa kasvustontorjuntakäsittelyn. Korjaamme tarvittaessa myös kattoturvatuotteiden ja vesikatteen mekaaniset vauriot ja ensin mainitun kiinnitykset sekä tarkistamme teknisen toimivuuden.”  

   

Riihimäen mukaan jo muutaman vuoden ikäinen vesikate kannattaa käsitellä, sillä se estää sammaleen kertymistä katolle, parantaa näin katon ulkonäköä ja pidentää sen elinikää.

 

Kattohuollosta laadittava Kattokeskuksen kattava huoltoraportti kertoo kattosi kunnon ja ennakoi tulevat huoltotarpeet, niiden aikataulun sekä mahdollisen remonttitarpeen.  

   

Kattohuollon hintaan vaikuttavat kohteen pinta-ala, vaativuus ja mahdollisten korjausten laajuus.   

 

Kun huoltosykli on tasainen, mahdolliset muutokset esimerkiksi vesikattovarusteissa havaitaan oikea-aikaisesti, jolloin niiden korjaaminen ei ole yhtä kallista kuin jos vaurioita on syntynyt jo laajemmin.  

 

”Huoltamaton katto saattaa jo 20 vuoden iässä vaatia remonttia. Säännöllisesti huolletulla katolla voi päästä jopa kaksi kertaa pidemmälle kuin huoltamattomalla ilman, että katto vaatii varsinaista kattoremonttia. Kun katto on huollettu, ei tule yllättäviä korjaustarpeita, ja oman katon alla on huoletonta elää.” 

 

”Katonhuolto on hieman kuin hampaiden hoitamista. Säännöllinen hammastarkastuksessa käyminen ehkäisee kalliit paikkaukset, juurihoidot ja muut ikävyydet.” 

Kattohuolto on tärkeä tehdä myös silloin, kun katolle aiotaan asentaa aurinkopaneelit. Voit hankkia meiltä kätevästi myös aurinkopaneelit avaimet käteen -palveluna! Hyödynnä Kattokeskuksen maksuton kuntokartoitus ennen projektin aloittamista. Mikäli kattoremontille on aihetta, saat meiltä kiinteän kattoremonttitarjouksen. Ja jos katto ei ole remontin tarpeessa, Kattokeskuksen kattohuolto varmistaa kattosi ulkoasun, kunnon ja kestävyyden ennen kuin asennamme sille aurinkopaneelit.

Pyydä tarjous kattohuollosta

 

 

Search