Hyppää sisältöön

Kattokeskuksella ei ole ikäsyrjintää

Tommi Jalamaa, 56, on Kattokeskuksen vanhimpia työntekijöitä. Samalla hän on vanhin kattoasiantuntija. Ikä ei ole ollut mikään este Tommin menestymiselle kattoasiantuntijan työssä – välillä se on ollut myös etu.

Työpaikat

Rakennusalalta myyntiin

Tommilla on vahva tausta rakennusalalta; sen parissa hän on tehnyt koko ikänsä töitä. Selkäsairauden myötä Tommi joutui vaihtamaan alaa ja kouluttautui isännöitsijäksi. Niissä töissä Tommi työskenteli pari vuotta huomatakseen, että isännöinti ei kuitenkaan ollut mieluisin työ.

Jo aiemmin alanvaihdoksen yhteydessä Tommi oli käynyt psykologisissa testeissä, joiden tuloksissa Tommille suositeltiin eräoppaan työtä. Tuolloin kyseisiä paikkoja ei kummemmin ollut tarjolla ja Tommi kypsytteli ajatusta hakeutua myyntityöhön, joka oli testien tuloksissa kakkossijalla.

Tommi pääsi ikkuna- ja ovimyyntiin ja menestyi työssään hyvin. Kaikkiaan kolmen vuoden aikana hän työskenteli kyseisessä työpaikassa myynnin lisäksi myyntikouluttajana. ”Sitten sain LinkedInin kautta yhteydenoton headhunterilta, joka kysyi minulta, kiinnostaisiko Kattokeskuksen hommat”, Tommi muistelee. Hän päätti kokeilla, josko ura Kattokeskuksella aukeaisi.

Ovi Kattokeskukselle aukeaa

”Kattokeskuksella ei ole ikäsyrjintää ja arvostan sitä todella.”

Elettiin korona-aikaa, joten ensimmäinen haastattelukierros Kattokeskuksen kanssa käytiin Teamsin välityksellä. Kaikki meni hyvin ja Tommi etenikin toiseen, paikan päällä Pirkkalan toimitiloissa pidettyyn haastatteluun. Ja niin hienosti kävi, että Tommi palkattiin Pirkanmaan Kattokeskukselle kattoasiantuntijaksi hänen ollessaan 52-vuotias. ”Olin todella iloinen ja innoissani, että vielä tämän ikäisenä kelpaa uuteen työhön”, Tommi kertoo tuntemuksistaan ja jatkaa:”Kattokeskuksella ei ole ikäsyrjintää ja arvostan sitä todella”.

”Tähän taloon oli hyvä ja helppo tulla. Tuote ja yrityksen maine on hyvä ja pystyin heti seisomaan myymäni tuotteen takana. Täällä laatu ja hommat ovat kunnossa”, Tommi kertoo työn aloittamisesta Kattokeskuksella. Tommi arvostaa myös saamaansa tukea ja työkaluja: ”Sain hyvä eväät työntekoon, koko tiimin tuen ja hyvät työkalut kuten auton, työasut ja tietokoneen. Ja palkka on hyvä.”

Työnantajalta tukea vaikeana aikana

Yrityksen asenne ja tuki testattiin toden teolla Tommin oltua reilun vuoden ajan Kattokeskuksella. Tuolloin Tommin polvi alkoi reistailla niin pahasti, että se väistämättä vaikutti työtehoon, koska katoille oli vaikea kiivetä. Lopulta Tommi pääsi tekonivelleikkaukseen, jonka jälkeen hän oli kuin uusi ihminen. ”En kokenut työnantajan puolelta minkäänlaista painostusta silloin, kun työpanokseni oli vajavainen polven takia. Olen kiitollinen esimiehelle ja muutenkin Kattokeskukselle, että he odottivat kärsivällisesti, että polvi saadaan kuntoon. Se ei nykypäivänä ole kaikkialla itsestään selvää”, Tommi kiittelee.


Myyjä kohtaa työssään paljon erilaisia ihmisiä

Polvi on todellakin erinomaisessa kunnossa, sillä Tommi takoo kovaa tulosta kuukaudesta toiseen. Kunnossa olevan polven lisäksi apuja Tommin menestymiselle tuo persoona ja iän tuoma varmuus ja rauhallisuus. Myyntityö ei ole pelkkää myymistä vaan myös kanssakäymistä erilaisten ihmisten kanssa: ”Kyllä sitä tähän ikään ja tällä elämänkokemuksella osaa jo jutella asiakkaan kanssa vaikka mistä aiheista”, toteaa Tommi.

”Silloin tunnen tehneeni työni hyvin, kun myymäni kattoremontin naapurustosta on soitettu minulle suoraan ja pyydetty palvelemaan kattoremonttiasioissa tai kun ensin asiakkaalle on tehty kattoremontti mökille ja myöhemmin sama asiakas pyytää tarjouksen myös kotinsa kattoremontista”, kertoo Tommi. Hän on myös taitava hyödyntämään somea myyntityössään ja Instagramista voikin tuon tuosta nähdä Tommin myymiä upeita kattoja. Myös somepäivitykset ovat tuoneet Tommille uusia asiakkaita.

Myyjän paras valtti on asennus

Onnistumisista puhuttaessa Tommi nostaa esiin tärkeän seikan, jota ei sovi ohittaa: ”Myyjän paras valtti Kattokeskuksella on asennus. Asennus tuo leivän meillekin ja me myyjät tuodaan niille. On turha kehua asiakkaalle, että meillä kaikki toimii, jos asennus ei tekisi hommiaan kunnolla. Siksi on hienoa, että meillä asennukseen voi luottaa 100 prosenttisesti”.

”Tommi vinkkaa kattoasiantuntijan töistä haaveileville seuraavaa: ”Meillä on todella hyvä henki porukassa. On hyvät tuotteet, työkalut, asennus ja firman tuki. Kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan. Tässä pärjää ihan minkäikäinen myyjä tahansa ja myös erilaiset persoonat ja semmoinen ihminen, joka on ihan oma itsensä. Ei tarvitse olla mikään ihmemies”.

Search