Hyppää sisältöön

Kattoremontin työvaiheet

Artikkeli
Ruoteen naulaus

1. Turvakaiteiden tai telineiden asennus

Kattoremontti aloitetaan asentamalla turvakaiteet tai telineet katon ympärille.

2. Purkutyöt

Vanha vesikatto ja poistettavat rakenteet puretaan. Pellit, tiilet sekä muut painavat ja isot osat nostetaan autonosturilla suoraan jätelavalle. Pellin- ja puunpalat siivotaan pihalta pois. Jos purkamisen aikana löytyy yllätyksiä, kerrotaan niistä asukkaalle ja yhdessä sovitaan, miten työssä edetään.

3. Aluskatteen asennus

Aluskate on vesikatteen alle asennettava rakenteita kosteudelta suojaava kangas. Aluskate on hengittävä ja ohjaa vesikaton alapinnalle kondensoituvan veden pois räystäälle. Ilmaston muututtua kosteammaksi, aluskatteen hengittävyys on ehdoton ominaisuus.

4. Ruoteiden asennus

Aluskatteen päälle asennetaan ensin päätyräystään suuntainen laudoitus, jonka päälle tulee vaakasuora ruodelaudoitus. Ruodelaudoitus kiilataan suoraksi, jos alemmissa rakenteissa on notkelmia. Aluskatteen ja vesikaton väliin jää tuulettuva kerros. Näin rakenteet pääsevät kuivumaan ja ne säilyvät terveenä.

5. Kattopeltien tai kattotiilien asentaminen

Ruodelautojen päälle asennetaan kattopelti tai kattotiilet. Piiput pellitetään ja ilmastoinnin vaatimat läpiviennit tehdään ja tiivistetään.

6. Räystäslautojen asentaminen

Kun pelti- tai tiilikate on paikoillaan, on aika asentaa uusi pohjamaalattu räystäslauta ja maalata sekä uudet ja vanhat räystäslaudat.

7. Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä

Viimeisenä on vuorossa lumiesteiden kattosiltojen, lapetikkaiden sekä seinätikkaiden asennus. Sadevesijärjestelmän asennuksen jälkeen kattoremontti onkin valmis ja tuo vuosikymmeniä terveitä lisävuosia omalle kodille.

 

 

Search