Hyppää sisältöön

Kymmenen hyvää syytä tehdä kattoremontti talvella

Voiko kattoremontin tehdä talvella? Tätä moni miettii ja tätä myös meiltä usein kysytään. Kattoremontti onnistuu talvella oikein hyvin.

 

Artikkeli

Lue kymmenen faktaa kattoremontista talvella!

1. Lumen peittämä katto ei ole este katon kuntokartoitukselle. Kuntokartoitus kertoo vedenpitävää tietoa katon kunnosta ja kartoituksen tulosten perusteella kattoremonttipäätös on helpompi tehdä. Katon kuntokartoituksessa tutkitaan kattoa myös yläpohjasta käsin – ei siis pelkästään vesikatteen päältä.

2. Jos katto on siinä kunnossa, että vesikate on uusittava ei kattoremonttipäätöstä kannata venyttää keväälle tai kesään. Suomen kesä  on kovin lyhyt ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Kun kattoremontti on tehty jo talvella, voi perheesi oleskella kesän jokaisena päivänä kotinne pihamaalla. Yleensä kattoremontti kestää vain muutaman päivän, mutta ne muutamatkin kesäpäivät on varmasti mukavampi viettää ulkosalla vaikkapa uutta kattoa ihaillen.

3. Usein ajatellaan, että talvella tehtävän kattoremontin aikana lämpö karkaa kodista harakoille. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kattoremontissa vaihdetaan vesikatto, jonka alle on ensin asennettu hengittävä aluskate. Vesikate ei eristä lämpöä, vaan siitä huolehtii yläpohjassa olevat eristeet. Niinpä pakkasilla voi purkaa vanhan vesikaton ja asentaa uuden.

4. Kotona voi asua myös talvella tehtävän kattoremontin ajan. Koti pysyy lämpimänä (fakta 3.) ja lisäksi työvälineiden nostoalue sekä asentajien käyttämä piha-alue rajataan lippusiimalla. Pihalla on siis turvallista liikkua remontin aikana, kunhan noudattaa asentajiemme ohjeita. Remontista aiheutuu toki jonkin verran melua, mutta moni asiakkaamme on todennut sen olevan odotettua vähäisempää.

5. Etenkin runsaslumisina talvina omakotiasujalle on mukava etu, että ainakin yksi lumenpudotuskerta jää väliin. Me hoidamme lumenpudotukset ennen vanhan vesikaton purkamista.

Katso alla olevalta videolta, kuinka toteutimme upean kartanon kattoremontin talvella 👇 Video ei näy jos evästeitä ei ole hyväksytty. Voit katsoa videon myös youtube-kanavaltamme.


6.
Talvella routa suojaa nurmikkoa ja pihan istutuksia työkalujen ja materiaalien rasitukselta.

7. Talvipakkasilla ilma on kuivempaa ja vesisateet harvinaisempia, kuin muina vuodenaikoina. Uudet materiaalit säilyvät kuivina ja suojauksen tarve remonttia tehdessä on pienempi.

8. Sinun on talvikuukausina helpompi saada kattoremontti juuri haluamaasi ajankohtaan. Tämä johtuu siitä, että yhä edelleen kattoremonttisesonki painottuu lämpimimpiin vuodenaikoihin.

9. Talvella on myös vaikutusta kattoremontin hintaan. Talvella kattoremontin voi saada edullisemmin juuri edellä mainitun (fakta 9.) sesonkipainotuksen ansiosta.

10. Myös talvella kattoasentajiemme turvallisuudesta pidetään huolta. Asennamme aina ennen kattoremonttia putoamissuojaukset varmistamaan asennuksen turvallisuuden. Kaiteiden ansiosta asentajilla on turvallista liikkua pimeinä aamuina liukkaallakin katolla.

PYYDÄ TARJOUS ELÄMÄSI HELPOIMMASTA KATTOREMONTISTA

 

 

Search