Hyppää sisältöön

Viisi kysymystä kattoremontin hinnasta

Asiakkaamme pohtivat usein, mitkä kaikki asiat vaikuttavat kattoremontin hintaan. Tässä artikkelissa Kattokeskuksen toimitusjohtaja Ensio Haapanen käy läpi viisi keskeistä kysymystä, jotka auttavat sinua ymmärtämään, mistä kattoremontin kustannukset muodostuvat ja tekemään fiksuja päätöksiä kattoremonttiasioissa.

Artikkeli
    1. Miten kattoremontin hinta määräytyy?
      Kattoremontin hinta pohjautuu pääasiassa kolmee tekijään: valitut materiaalit, vesikaton muodot ja kattoremontin laajuus.
      • Valitut materiaalit: Merkittävä kustannus aiheutuu kattoremonttiin käytettävistä materiaaleista. Materiaalien laatu, kestävyys, pinnoitteet ja takuut voivat vaikuttaa omalta osaltaan kattoremontin kokonaishintaan. Markkinoilla on monenlaisia ja eri hintaisia vesikatemateriaaleja kuten tiili, pelti ja bitumi, joista jokaisella on omat tekniset ominaisuutensa, kestävyytensä ja asennusaikansa. Lisäksi kattoremontissa käytetään muita materiaaleja kuten puuta ja aluskatteita.
      • Vesikaton muodot: Suora kaksilappeinen katto on hinnaltaan asiakkaalle suotuisin. Monimutkaiset kattomuodot ja rakenteet, kuten monilapekatot tai erikoisrakenteiset katot, joissa on ulokkeita ja jiirejä, voivat lisätä työn vaativuutta ja työhön käytettävää aikaa ja nostaa siten myös kustannuksia.
      • Remontin laajuus ja varustelutaso: Mitä enemmän toimintoja kuten purkamista, korjauksia ja rakenteiden ja materiaalien vaihtamista kattoremonttiin sisältyy, sitä korkeammaksi hinta nousee. Toisin sanoen vanhan katon purkutyöt ja purkutyön laajuus, vanhojen rakenteiden kuten kattotuolien vaihto, uuden katon asennus, eristystyöt sekä varustelutaso kuten verkotukset, ohjaimet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät sekä muut lisätyöt vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. Mikäli kattoremontin yhteydessä halutaan asentaa aurinkopaneelijärjestelmä, on sillä luonnollisesti oma vaikutuksensa kokonaishintaan.

Katso video yläpuolelta. Video ei näy jos evästeitä ei ole hyväksytty. Voit katsoa videon myös youtube-kanavaltamme.

    1. Mitä kuluttajan on hyvä huomioida kilpailuttaessaan kattoremonttia?
      Yleisimpiä haasteita kattoremontin kilpailutuksessa voivat olla eri toimijoiden ja tarjousten vertailun vaikeus.
      • Tarjousten sisältö ja vertailtavuus: Varmista tarjouksista palveluntaso ja että tarjoukset sisältävät samat työvaiheet ja materiaalit. Tarkista myös työlle ja materiaaleille myönnettävät takuuajat ja että materiaalit ja tuotteet ovat lopputuloksen kannalta oikein valittu. Tarjoajan tulee pystyä selittämään selkeästi, miten hinta on muodostunut ja mitä kaikkea se kattaa.
      • Kokonaishinta vs. eritelty hinta: Tarkista, sisältääkö tarjous kaikki mahdolliset kustannukset kuten työn, materiaalit ja mahdolliset lisätyöt. Kiinteähintainen tarjous, jonka me Kattokeskuksella annamme, sisältää kaiken kattoremontissa tarvittavan. Siten asiakkaalle ei tule kesken urakan yllättäviä lisäkustannuksia.
      • Referenssit ja arvostelut: Kannattaa tutustua tarjoajan somekanaviin, verkkosivuihin ja referensseihin sekä asiakkaiden tälle antamiin palautteisiin. Kokonaisuutta ajatellen yrityksen maineen ja ammattitaidolla tehdyn kattoremontin lisäksi tiedottaminen ja palvelun laatu ovat tärkeitä asioita.
    1. Mistä kuluttajana tiedän, että kattoremontin tarjouksen hinta on oikein?
      Tähän liittyy edellisessä kappaleessa mainittujen seikkojen ohella myös
      • Tarjoajan historia ja ammattitaito: Hyvä indikaattori hinnan oikeellisuudesta on yrityksen pitkä historia ja ammattitaito. Mitä enemmän tarjoaja on tehnyt kohteita, sitä laajemmalti sille on kertynyt erityyppisistä kohteista referenssejä ja sitä tarkemmin se osaa hinnoitella kattoremontin vastuullisesti ja oikein.
      • Suosittelut: Yrityksen pitkän toimintahistorian lisäksi positiiviset suosittelut ovat merkki luotettavuudesta. Mitä parempaa palautetta muut asiakkaat ovat tarjoajalle antaneet, sitä varmemmin sinäkin saat rahallesi parhaan vastineen.
    1. Onko kattoremonttiin mahdollista saada rahoitusta tai taloudellista huojennusta?
      Monet kattoremonttiyritykset kuten Kattokeskus, tarjoavat rahoitusvaihtoehtoja, joilla kattoremontin investointia voi jakaa pidemmälle ajalle kohtuullisiin kuukausieriin. On mahdollista myös saada koroton ja kuluton eräpäivän siirto, jolloin takaisinmaksu alkaa vasta muutaman kuukauden kuluttua remontin valmistumisesta. On suositeltavaa keskustella rahoitusvaihtoehdoista suoraan palveluntarjoajan sekä esimerkiksi oman pankin kanssa ja selvittää, millaisia rahoitusvaihtoehtoja ja etuja on saatavilla kattoremontin yhteydessä. Verottajalta on ainakin toistaiseksi mahdollista hakea kotitalousvähennystä, jolla voi kattaa 40 % työn osuudesta.
    1. Kuinka kattoremontin hinta kehittyy tulevaisuudessa?
      Kattoremontin hintaan vaikuttavat materiaalikustannukset ja työvoimakustannukset, jotka voivat vaihdella taloudellisen tilanteen mukaan. Viime vuosina hintoihin ovat vaikuttaneet esimerkiksi työvoimakustannusten nousu sekä globaalit markkinatilanteet kuten koronapandemia ja logistiikkaongelmat. Tulevaisuudessa hinnat voivat nousta, kun noususuhdanteen myötä materiaalien kysyntäkin kasvaa. Hallitus on päättänyt leikata aiemmin mainitusta kotitalousvähennyksestä ja aika näyttää, kohdistuvatko leikkaukset myös kattoremontin työn osuudesta saatavaan osuuteen, jolloin remontista saatava huojennus voi olla nykyistä pienempi. Jos kattoremontti tai aurinkopaneelit ovat harkinnassa, kannattaa asian kanssa edetä nyt, kun hintataso on asiakkaan kannalta suotuisalla tasolla. PYYDÄ TARJOUS ELÄMÄSI HELPOIMMASTA KATTOREMONTISTA

Search