Hyppää sisältöön

Varttikate vaihtui vaivattomaan peltikattoon Pirkkalassa

Pirkkalan Vähäjärvellä kuului 1980-luvulla kiivasta vasarointia. Tuolloin alueelle rakennettiin lukuisia omakotitaloja ja useampia niistä hartiapankilla. Yksi tällainen talo on Sienimetsäntielle vuonna 1982 kohonnut Heidi ja Kalevi Koivumäen 1,5-kerroksinen rinnetalo.

Taloa rakentaessaan Kalevi oli asentanut 141 m² kokoiselle katolle varttikatteen, joka palveli hyvin aina 2010-luvun lopulle asti. ”Olin maalannut vanhan katon pariin kertaan ja ulkonäöllisesti katto oli suht siistin näköinen. Pikkuhiljaa katolle piti kuitenkin kiivetä yhä useammin tekemään pieniä korjauksia. Varsinkin katteesta nousseiden ruuvien kanssa riitti tekemistä”, Kalevi kertoo ja jatkaa: ”Ja tuon ajan rakennustavan mukaisestihan katolla ei ollut aluskatetta eikä lumiesteitä”.

Kiinteähintainen tarjous toi mielenrauhaa

Koivumäet päättivät loppuvuodesta 2023, että on viisainta remontoida katto ennen kuin se aiheuttaa isompia vaurioita. Kattokeskuksen kattoasiantuntija oli poikennut Sienimetsäntiellä aiemmin samana vuonna, mutta tuolloin päätöstä kattoremontista ei vielä ollut tehty. Oli tullut aika kutsua Kattokeskuksen kattoasiantuntija tekemään katon maksuton kuntokartoitus, jotta katon kunto selviää kokonaisuudessaan.

”Kilpailutin kattoremontin myös toisella kattoremonttiyrityksellä. Kattokeskus voitti kilpailutuksen, koska kattoremontin hinta oli edullisempi. Kiinteähintainen tarjous antoi muutenkin mielenrauhan, että hinta pitää ja luotin myös Kattokeskukseen paikallisena toimijana”, Kalevi kertoi kilpailutuskierroksesta.

”Koko projekti sujui sovitusti ja nopeasti eikä siitä, että remontti tehtiin talvella, ollut mitään haittaa.”

Kattoremontti onnistuu hyvin myös talvella

Kattoremontti Pirkkalassa ajoitettiin vuoden 2024 tammi- ja helmikuun vaihteeseen. Varttikate purettiin asbestityönä ja uudeksi vesikatteeksi Koivumäet olivat valinneet tummanruskean Ruukki Tiilikaisen. ”Työ sujui kyllä tosi ripeästi. Katto oli purettu ja aluskate ja uusi vesikate asennettu yhden päivän aikana”, Kalevi kertoo työn edistymisestä. Viimeistelytöiden yhteydessä katolle asennettiin asiaankuuluvat lumiesteet ja kattosillat sekä uusi sadevesijärjestelmä. Samalla vanha piippu, jonka tiilien pinta oli alkanut hilseillä, sai pellitykset.

Monelle ajatus kattoremontista talvella tuntuu edelleen vieraalle ajatukselle. Myös Kalevi kuuli remontin aikana hämmästelyjä, onnistuuko kattoremontti talvella. ”Koko projekti sujui sovitusti ja nopeasti eikä siitä, että remontti tehtiin talvella, ollut mitään haittaa. Kattokeskus pudotti lumet katolta ja siivosi pudottamansa lumet pois kulkuväyliltä”, Kalevi kertoo ja jatkaa: ”Plussaa siitä, että Kattokeskuksen myyjä oli asiallinen eikä yhtään päällekäyvä. Asioista sovittiin ja remontti hoidettiin sopimuksen mukaan ja tekijöinä oli ammattitaitoiset kaverit”.

Kattoremontit Pirkkalassa >

Search