Hyppää sisältöön

Vuotava katto yllätti paritalon asukkaat

Kun katto vuotaa, odotetaan kattoremontin toteuttajalta ripeää ja säntillistä toimintaa. Tämän akuutin ongelmatilanteen kohtasi myös helsinkiläisen paritaloyhtiön puheenjohtaja Riku Seppälä, hänen havaittuaan välikatolla vuotokohtia keskellä runsaslumista helmikuuta.

Kun katto vuotaa, odotetaan kattoremontin toteuttajalta ripeää ja säntillistä toimintaa. Tämän akuutin ongelmatilanteen kohtasi myös helsinkiläisen paritaloyhtiön puheenjohtaja Riku Seppälä, hänen havaittuaan välikatolla vuotokohtia keskellä runsaslumista helmikuuta. Tarkemman selvitystyön tuloksena kävi myös ilmi, että vanha mineriittikatto oli tullut tiensä päähän, ja edessä oli kattoremontti talvella koko asunto-osakeyhtiön osalta. 

Kattokeskus kartoitti tilanteen nopeasti 

Kattokeskuksen asiantuntijan saavuttua kartoittamaan katon kuntoa, selvisi että vanhan katon rakenteissa oli muitakin ongelmia: edellisen omistajan talkootyönä rakentama mineriittikatto ei ollut modernien säädösten mukainen ja sen rakenteista uupuivat kokonaan tuuletusrimat. Myös puuttuvat lumiesteet saivat lumet vyörymään alas voimalla, mikä altisti varttikatteen talviaikaisille vaurioille – vuotava katto oli ollut vain ajan kysymys. 

Vaurioilta oli kuitenkin tähän asti vältytty, sillä Seppälä oli käynyt arvioimassa välikaton kunnon aina keväisin ja syksyisin. Varttikatto oli myös aiemmin puhdistettu ja pinnoitettu, mutta nyt oli nähtävissä, ettei pinnoite enää kestänyt aikaa ja suojannut kattoa asianmukaisesti. 

Viimeistään nyt oli siis oikea ajankohta uudistaa koko katto vuotokohtien korjaamisen sijaan. Näin taloyhtiön rakenteeltaan riskialttiimpi mineriittikatto päätettiin vaihtaa kestävään ja nykyaikaiseen peltikattoon, jossa lumiesteet kattavat talon koko sen leveydeltä – toteuttaen samalla uusi tuulettuva kattorakenne. 

Kattokeskus kumppaniksi – ammattimainen prosessi vakuutti 

Seuraava askel oli valita kattoremontin toteuttaja. Seppälä kilpailutti taloyhtiön kattoremontin kahden tunnetuimman kattoyrityksen välillä, joista molemmat tarkastivat katon kunnon paikan päällä. Tahtotilana oli valita luotettava ja osaava toimija, jonka toteuttama katto ylläpitäisi ja jopa nostaisi kiinteistön arvoa. 

Kattokeskus valikoitui kumppaniksi toteuttamaan tämän kattoremontin Helsingissä. Yrityksen ammattimainen, asiantunteva ja selkeä prosessi vakuutti taloyhtiön asukkaat. Kattokeskuksen paikan päälle saapunut asiantuntija myös huomioi välittömästi naapurin keskellä kattoa sijaitsevan tv-antennin riskirakenteen, ja ehdotti sen siirtoa seinään. 

Lisäksi taloyhtiön osakkaat kokivat, että Kattokeskuksen kilpailukykyinen ja kiinteä kattoremontin hinta on ostajan näkökulmasta turvallinen, tuodessaan varmuuden, ettei projektin kokonaiskulu kasva yllättäen. Samoin yrityksen vakiintunut ja pitkäaikainen asema suomalaisilla markkinoilla lisäsi turvallisuuden tuntua mahdollisia takuuasioita ajatellen. Kattokeskus tarjosi myös OP Kattorahoitusta, jolla eräpäivää sai kätevästi siirrettyä kuusi kuukautta eteenpäin.  

Asiantunteva näkemys suunnittelun tukena 

Kattokeskuksen toimintatavoissa taloyhtiön osakkaat arvostivat heti alkuun perinpohjaista perehtymistä sekä konsultoivaa otetta; omistajat saivat esimerkiksi kuulla, että rakennetta ja palokatkoa tulee korottaa 10 cm, jotta katolle saadaan nykyaikainen ja tuulettuva rakenne. Kattokeskuksen edustaja myös kertoi, että ilmastointikanavien eristykset välikatolla on syytä uusia remontin yhteydessä. 

 ”Kattokeskukselta annettiin meille proaktiivisesti ehdotuksia.  

Tuli tunne, että asiakkaan parasta ajatellaan ihan pyytämättä.” 

Kattoremontin aikataulu lyötiin lukkoon pian ja osakkaiden iloksi se järjestyi nopealla aikataululla, olihan remontin juurisyynä katon vuodon riskit. Koska kattoremontti tuli ajankohtaiseksi juuri talvella, myös toimitusaika oli selvästi tavallista nopeampi. 

Täsmällinen, nopea ja selkeä prosessi – säältä suojaan päivässä 

Kattoremontti alkoi sovitulla viikolla, täsmälleen sovittuna päivänä. Kattoremontti käynnistyi aamulla vanhan katon purkutöillä, jossa vanhat materiaalit purettiin nosturikuorma-autoon. Saman päivän aikana varmoin ottein edennyt asennustiimi asensi myös aluskatteet, tuuletusrimat, kattopellit ja otsalaudat, joten uusi katto saatiin säältä suojaan heti ensimmäisen päivän aikana.  

Seppälä yllättyikin erittäin positiivisesti sekä työn jäljestä että viimeisen päälle hiotusta tehokkuudesta. Työpäivän päätteeksi tiimi huolehti siivouksesta, jättäen pihan siistiin kuntoon. 

Muutaman päivän päästä paikalle saapui peltiseppätiimi, jotka pellittivät taloyhtiön piiput. Kolmas vaihe toteutui sekin viikon sisään, kattoturvatuotteiden tiimin saapuessa asentamaan kattosillat, lumiesteet ja sadevesijärjestelmät.  

Hyvä tiedon kulku ja palveluasenne vahvistivat positiivisen kokemuksen 

Nopeasti edenneitä työvaiheita siivitti kauttaaltaan hyvä tiedon kulku. Seppälälle viestittiin etukäteen mm. katemateriaalien saapumisesta Ruukilta, jonka lisäksi Kattokeskuksen asennustiimin esihenkilö tiedotti säännöllisesti projektin vaiheista ja niiden aikataulusta. 

Myös Kattokeskuksen omat asentajat pitivät Seppälän hyvin ajan tasalla. Päivän aluksi he tulivat aina ystävällisesti tervehtimään ja kertomaan mitä päivän aikana tapahtuu. Päivän lopuksi Seppälä sai heiltä tiedon, mitä seuraavaksi tapahtuu ja milloin. 

Lopputulos – onnistunut kattoremontti tehokkaalla aikataululla 

Kattoremontti valmistui viikossa, jonka jälkeen Kattokeskus suoritti vielä lopputarkastuksen. Yrityksen edustaja varmisti jokaisen vaiheen onnistumisen, ja otti välikatolta valokuvia prosessin todentamiseksi. 

”Olimme tosi tyytyväisiä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan roolissa voin suositella kattoremontin tilaamista Kattokeskukselta, myös talvella. Kaikki toimi tosi hyvin eikä mistään tarvinnut reklamoida.” 

Nopea prosessi, viimeistelty lopputulos, siivottu piha ja paikkansa pitävä projektihinta sinetöivätkin positiivisen remonttikokemuksen. Samalla kävi myös selväksi, että kattoremontti talvella ei ole ongelma. Päinvastoin vanha katto korvattiin uudella peltikatolla vielä tavallistakin nopeammalla aikataululla.

Kattoremontit Helsingissä >

Search