Hyppää sisältöön

Kattoremontti talvella

Talvikuukaudet ovat loistavaa aikaa kattoremontille. Lue lisää miksi!

Opas

Kattojen remontointia pidetään kesäkuukausiksi rajoittuvana kausityönä. Nykyaikaisilla ja hiotulla työmenetelmillä kattoremontin voi tehdä myös talvella.

Miksi talviremontti?

Talvella tehdyssä kattoremontissa on etunsa:

  1. Talvella ilma on yleensä kuivempaa ja se on hyväksi remontissa käytettäville materiaaleille. Uudet materiaalit säilyvät kuivina ja sateen riski on vähäisempi kuin kesällä.
  2. Talon ympärillä oleva piha säilyy paremmin pikkupakkasella. Kattoremonttia tehtäessä pihapiirissä saattaa hetken olla painaviakin materiaaleja ja välineitä. Roudassa oleva maa suojaa nurmea ja kasveja materiaalien ja välineiden rasitukselta.
  3. Vesikatto ei ole lämmöneriste – voit huoletta asua kiinteistössäsi myös talvella tehtävän kattoremontin aikana.
  4. Talvi on erityisen hyvää aikaa myös esimerkiksi kesäasunnon kattoremontille: kesän tullen voitte nauttia kesäpäivistä ilman kattoremontin ääniä ja kesäsateista ilman pelkoa siitä, että vesi tulee sisään. Toki myös kotona vietetään omalla pihalla yleensä enemmän aikaa kesällä kuin talvella, joten talvella tehty remontti ei haittaa ulkoilmasta nautiskelua yhtä paljon.
  5. Runsaslumisena talvena säästyy itse ainakin kerran lumen pudotukselta, sillä katolta pudotetaan lumet ennen kuin sitä aletaan remontoida.

Kesä on yhä edelleen kattoremonttien sesonkiaikaa. Niinpä talvella pääset valitsemaan remontin ajankohdan paremmin ja lisäksi saatat saada sen edullisemmin kuin kesällä.

Talviremontin erityispiirteet

Talvella katon remontti alkaa tyypillisesti lumen ja jään poistamisella, jonka ammattitaitoiset kattoasentajat hoitavat tehokkaasti.

Kattokeskus asettaa työntekijöidensä turvallisuuden ykkösprioriteetiksi tarjoten ammattilaisilleen turvallisen työympäristön vuoden ympäri ja kiinnitämme talvella erityistä huomiota työturvallisuuteen.

 

”Talviasennuksena kattoremontti onnistui erinomaisesti”

” Varsinainen työ tilattiin talvityönä suoritettavaksi. Työ sujui erittäin hyvin. Asentajat tulivat 8 aikaan ja pudottivat lumet katolta, jonka jälkeen katon purkaminen alkoi välittömästi. Vanhat tiilet olivat katolta pois kymmenen jälkeen ja jo saman päivän aikana oli uudet pellit päällä. Lähtiessä asentajat tekivät vielä pihalla kaikki lumityöt, joten lumesta ei ollut mitään haittaa koko aikana. Eli talviasennuksena kattoremontti onnistui erinomaisesti”, kertoo Jorma Pankavaara kokemuksia talviasennuksesta.

Lue koko asiakastarina >

 

Search