Hyppää sisältöön

Kattoremontti talvella

Talvi on erinomaista aikaa myös kattoremontille

Opas

Kattojen remontoiminen mielletään usein kausityöksi, jolloin remontteja tehdään vain kesällä. Nykymenetelmillä remontin voi kuitenkin tehdä yhtä hyvin myös talvella. Talvella remontin tekeminen saattaa olla hieman hitaampaa, mutta asiakkaalle edullisempaa.

Miksi talviremontti?

Talvella tehdyssä kattoremontissa on etunsa:

  1. Yleisesti ottaen talvisin ilma on kuivempaa, eikä vettä sada niin paljon kuin kesäisin. Uudet materiaalit säilyvät kuivina, ja suojauksen tarve remonttia tehdessä on pienempi.
  2. Talon ympärillä oleva piha säilyy paremmin pikkupakkasella. Kattoremonttia tehtäessä pihapiirissä saattaa hetken olla painaviakin materiaaleja ja välineitä. Roudassa oleva maa suojaa nurmea ja kasveja materiaalien ja välineiden rasitukselta.
  3. Vesikatto ei ole lämmöneriste – voit huoletta asua kiinteistössäsi myös talvella tehtävän kattoremontin aikana.
  4. Talvi on erityisen hyvää aikaa myös esimerkiksi kesäasunnon kattoremontille: kesän tullen voitte nauttia kesäpäivistä ilman kattoremontin ääniä ja kesäsateista ilman pelkoa siitä, että vesi tulee sisään. Toki myös kotona vietetään omalla pihalla yleensä enemmän aikaa kesällä kuin talvella, joten talvella tehty remontti ei haittaa ulkoilmasta nautiskelua yhtä paljon.
  5. Runsaslumisena talvena säästyy itse ainakin kerran lumen pudotukselta, sillä katolta pudotetaan lumet ennen kuin sitä aletaan remontoida.

Kesä on yhä edelleen kattoremonttien sesonkiaikaa. Niinpä talvella pääset valitsemaan remontin ajankohdan paremmin ja lisäksi saatat saada sen edullisemmin kuin kesällä.

Talviremontin erityispiirteet

Talvella katon remontoiminen aloitetaan usein lumen ja jään putsaamisella. Ammattimaiset kattoasentajat hoitavat tämänkin vaiheen tehokkaasti.

Talvella remontoitaessa työturvallisuuteen kiinnitämme erityishuomiota. Me Kattokeskuksella pidämme työntekijöittemme työturvallisuutta ykkösprioriteettina. Haluamme tarjota ammattilaisillemme turvallisen työympäristön vuoden ympäri.

 

”Talviasennuksena kattoremontti onnistui erinomaisesti”

” Varsinainen työ tilattiin talvityönä suoritettavaksi. Työ sujui erittäin hyvin. Asentajat tulivat 8 aikaan ja pudottivat lumet katolta, jonka jälkeen katon purkaminen alkoi välittömästi. Vanhat tiilet olivat katolta pois kymmenen jälkeen ja jo saman päivän aikana oli uudet pellit päällä. Lähtiessä asentajat tekivät vielä pihalla kaikki lumityöt, joten lumesta ei ollut mitään haittaa koko aikana. Eli talviasennuksena kattoremontti onnistui erinomaisesti”, kertoo Jorma Pankavaara kokemuksia talviasennuksesta.

Lue koko asiakastarina >

 

Search