Hyppää sisältöön

Paljonko peltikattoremontti maksaa?

Tyylikäs ja helppohoitoinen peltikate valmistetaan teräksestä ja se kestää Suomen vaihtelevat säät vuosikymmenestä toiseen. Ei siis ihme, että peltikate on tällä hetkellä Suomessa kattoremonttikohteiden suosituin vesikatemateriaali.

Artikkeli

Kuinka paljon peltikattoremontti maksaa? Huomioi nämä asiat.

Peltikattoremontin hinta muodostuu monen tekijän summasta. Hintaan vaikuttaa valitun vesikatemateriaalin lisäksi katon koko, lappeiden määrä ja muoto eli onko kyseessä suoralappeinen katto, auma- tai mansardikatto. Myös läpivientien kuten kattoikkunoiden, savupiippujen ja ilmanvaihtoputkien määrä vaikuttaa peltikattoremontin hintaan.

Käyttämiemme peltikatteiden valmistaja on Ruukki, joten materiaali on ensiluokkaista. Vaikka pelti on materiaalina jonkin verran tiiltä kalliimpaa, on kattopeltien asentaminen suoralle lappeelle nopeaa ja se tasaa hieman hinnan eroa. Jos katossa on runsaasti erilaisia muotoja, erkkereitä tai kattoikkunoita, savupiippuja ja muita läpivientejä, ne hidastavat asennus- ja pellitystöitä sekä viimeistelyä. Tämä luonnollisesti vaikuttaa siihen, paljonko peltikattoremontti maksaa. Peltikaton hintaan vaikuttaa myös remontin yhteydessä asennettavat kattoturvatuotteet ja niiden määrä sekä sadevesijärjestelmät.

Katon kaltevuus vaikuttaa omalta osaltaan peltikattoremontin hintaan. Mitä jyrkempi katto, sitä haastavampi se on remontoida ja remontoinnissa menee loivaa harjakattoa kauemmin aikaa. Joissain tapauksissa rakennuksen korkeus tai kerroluku voi vaatia vaatia paikalle erikoistyökoneita.

Peltikattoremontissa ei saa tinkiä työn laadusta

Jos yläpohjan rakenteissa on kosteusvaurioita, myös niiden korjaamiseen täytyy varata peltikattoremontissa materiaaleja, jotka vaihdetaan vaurioituneiden tilalle sekä työaikaa sen tekemiseen. Laadukkaiden ja oikein valittujen materiaalien lisäksi ammattitaitoisesti ja huolella tehty peltikaton asennustyö sekä hyvät asennus- ja materiaalitakuut varmistavat, että peltikattoremontin tilannut asiakas saa vastinetta jokaiselle maksamalleen eurolleen ja voi remontin jälkeen olla taas ilman kattohuolia.

Hyvin hoidettu ja huollettu katto kestää pidempään

Uusikin katto kaipaa huolenpitoa. Vaikka pelti on sileänä materiaalina helppohoitoinen vesikate, ei sen huoltoja kannata laiminlyödä. Säännöllisesti tehdyt peltikaton puhdistukset, asianmukaiset huollot ja täsmäkorjaukset ehkäisevät aikojen saatossa mahdollisia lisävaurioita sekä lisäkuluja ja pidentävät peltikaton elinkaarta. Peltikatto ja sadevesijärjestelmät kannattaa puhdistaa kahdesti vuodessa eli keväisin ja syksyisin. Peltikaton huolto ja kasvustonturjunta on hyvä teetättää viimeistään ennen kuin peltikattoremontista on kulunut 7–10. Kattokeskuksen kattohuolto varmistaa katon ulkoasun, kunnon ja kestävyyden. Kattava huoltopaketti sisältää katon hyvinvoinnin kannalta kaiken tarvittavan.

Maksuton katon kuntokartoitus ja kiinteähintainen kattoremonttitarjous

Ennen kattoremonttia kannattaa tehdä katon kuntokartoitus. Tarjoamme tämän palvelun maksuttomana eikä se sido sinua mihinkään. Maksuttoman kuntokartoituksen avulla saat vedenpitävää tietoa kattosi ja myös sen alla olevien rakenteiden kunnosta. Jos remontille on tarvetta, kattoasiantuntijamme auttaa sinua valitsemaan sopivimmat materiaalit sinun toiveesi ja remontoitavan kohteen rakenteet ja tekniset vaatimukset huomioiden. Saat meiltä kiinteän kattoremonttitarjouksen, johon on listattu kaikki remontissa tarvittava. Näin sinulle ei tule remontin edetessä yllättäviä lisäkustannuksia.

Tilaa maksuton katon kuntokartoitus

Search