Hyppää sisältöön

Paljonko kattoremontti maksaa?

Kun kattoremontti alkaa olla ajankohtainen, silloin luonnollisesti yksi tärkeimpiä kysymyksiä on: paljonko kattoremontti maksaa? Mitkä kaikki seikat vaikuttavat kattoremontin hintaan?

Artikkeli

Kattoremontti on merkittävä investointi ja hintaan vaikuttaa moni asia. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mistä kaikesta kattoremontin hinta muodostuu.

Kattoremontin sisältö

Ennen kattoremonttia katon nykyinen tilanne täytyy selvittää pintaa syvemmältä. Kattoremontin hintaan vaikuttaa oleellisesti, mitä kaikkea kattoremontin yhteydessä tehdään. Ennen remonttia täytyy nimittäin tarkistaa, onko katto ja yläpohjan rakenteet siinä kunnossa, että remontin yhteydessä on korjattava laho- ja homevaurioita vai riittääkö pelkästään aluskatteen ja ruodekehikon sekä katemateriaalin uusiminen. Kattoremontin hintaan voi siis vaikuttaa omalla ennakoinnilla. Jos katto on ehtinyt jo vuotaa ja laho- ja homevaurioita syntymään, on kattoremontti kalliimpi.

Katon koko ja muoto

Katemateriaalin ohella remontoitavan katon koko, kaltevuus ja myös katon muoto vaikuttavat siihen, paljonko kattoremontti maksaa. Mitä suurempi katon pinta-ala on, sitä enemmän siihen tarvitaan katemateriaalia ja muita materiaaleja kuten aluskatetta ja ruoteita. Pinta-ala vaikuttaa luonnollisesti myös asennusaikaan. Lisäksi kattomallilla on merkitystä: mansardikatto on hitaampi remontoida kuin hyvin loiva, kahden lappeen katto.

Myös katon kaltevuus vaikuttaa omalta osaltaan kattoremontin hintaan. Mitä jyrkempi katto, sitä haastavampi se on remontoida ja remontoinnissa menee loivaa harjakattoa kauemmin aikaa. Remontoitavan rakennuksen korkeus ja kerrosluku voi myös vaikuttaa kattoremontin hintaan. Tällaisissa kohteissa voi olla tarvetta erikoistyökoneille.

Kattoremontin hintaa laskettaessa huomioidaan myös erilaiset katon muodot, yksityiskohdat ja läpiviennit. Mitä enemmän erkkereitä, kattoikkunoita, lyhtyjä ja savupiippuja, sitä hitaampaa katemateriaalin asentaminen ja pellitysten teko on. Myös viimeistelytyöt vievät enemmän aikaa, jos katolla on lukuisia yksityiskohtia.

Valittu katemateriaali

Katon pinta-alan ohella kattoremontin hintaan vaikuttaa ensinnäkin valittu katemateriaali. Tiilikate on tällä hetkellä peltikatetta hieman edullisempi vaihtoehto, sillä teräksen hinta on ollut nousussa. Hintaeroa tasaa jonkin verran asennusaika, joka on peltikatteella tiilikatetta nopeampi. Olemme kirjoittaneet artikkelin auttamaan sinua sopivan katemateriaalin valinnassa. Tutustu myös artikkellimme aiheesta paljonko peltikattoremontti maksaa.

Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät

Erilaiset kattoturvatuotteet kuten palotikkaat, lumiesteet, kattosillat sekä sadevesijärjestelmä vaikuttavat siihen, paljonko kattoremontti maksaa. Näiden osalta ei kannata tinkiä, sillä toimivat kattoturvatuotteet ja kunnossa oleva sekä helppohoitoinen sadevesijärjestelmä auttavat katon huoltotöissä ja uudistetun katon hyvinvoinnista on helpompi ja turvallisempi pitää huolta.

Remontin ajankohta

Myös kattoremontin ajankohdalla voi olla vaikutusta kattoremontin hintaan. Yleensä kesä on kattoremonttien sesonkiaikaa ja tilauskirjat täynnä, jolloin harvemmin mikään toimija antaa remontista alennusta. Talvisaikaan tehty kattoremontti voi olla hieman edullisempi, kuin vastaava remontti kesällä.

Tutustu tarjoukseen huolella

Kattoremontin kilpailutuksessa on tärkeää huomioida, että eri toimijoiden tarjoamat hinnat eivät aina ole suoraan vertailukelpoisia. Hintojen vertailussa on otettava huomioon käytetyt materiaalit ja niiden laatu sekä työlle ja materiaaleille myönnettävät takuut. Lisäksi työn toteutustapa voi vaihdella, ja esimerkiksi ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö sekä nykyaikainen kalusto voivat osaltaan vaikuttaa siihen, paljonko kattoremontti maksaa.

Muista kattoremontin rahoitus ja kotitalousvähennys

Kattoremontti on investointi, jonka moni maksaa mieluiten osissa. Mikäli tarvitset vaivattoman rahoituksen kattoremontillesi, voimme tarjota ratkaisuksi neuvotellun OP:n joustavan ja turvallisen kattorahoituksen. Tämä voi helpottaa kattoremontin kustannusten jakamista ja mahdollistaa remontin toteuttamisen ilman suurta alkupanostusta. Kattoasiantuntijamme auttaa sinua myös kattoremontin oikeuttamaan kotitalousvähennykseen ja remontin rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Me autamme sinua

Kattoasiantuntijamme on apunasi kaikissa kattoremonttiin liittyvissä asioissa. Jos katon kunto mietityttää, tilaa hänet paikanpäälle tekemään maksuton katon kuntokartoitus. Jos remontille on tarvetta, hän auttaa sinua valitsemaan sopivimmat materiaalit sinun toiveesi ja remontoitavan kohteen rakenteet ja tekniset vaatimukset huomioiden. Saat kattoasiantuntijaltamme kiinteän kattoremonttitarjouksen, johon on listattu kaikki remontissa tarvittava. Näin sinulle ei tule remontin edetessä yllättäviä lisäkustannuksia.

PYYDÄ TARJOUS ELÄMÄSI HELPOIMMASTA KATTOREMONTISTA

Search