Slide Huoltoa vaativa katto

Vesikaton huolto ja kunnossapitotyöt Pirkanmaan alueella

Kattokeskus Service on aivan uudenlainen palvelu niin yksityisille kotitalouksille kuin asunto- ja taloyhtiöille. Service-palvelu pitää sisällään vanhojen ja uusien kattojen huolto- ja kunnossapitotyöt sekä katon kuntotarkistukset raportointeineen. Service-palvelun voi tilata kertaluontoisesti tai vuosisopimusperiaatteella.

Katto kuin katto vaatii huoltoa. Kun pelti- tai tiilikattoa huolletaan säännöllisesti, katon käyttöikä pitenee ja sen kokonaiskustannukset pienenevät. Huoltotoimenpiteiden laiminlyönnistä aiheutuvat vahingot eivät kuulu urakoitsijalle. Siksi kannattaa olla liikkeellä jo hyvissä ajoin.

Tiilikaton Pinnoitus

Tiilikatto on luonnonmukainen ja kestävä katemateriaali. Ulkonäkö ja ominaisuudet ovat tehneet siitä yhden käytetyimmistä kattomateriaaleista Suomessa. Tiili luonnonmateriaalina on kuitenkin alttiina säävaihteluille ja vaatii huoltotoimenpiteitä säilyttääkseen parhaat ominaisuutensa. Vesi, lumi, jää ja ilmasta tulevat epäpuhtaudet aiheuttavat tiilen pinnan rapautumista ja mahdollistavat erilaisten kasvustojen muodostumista tiilen pinnalle. Tiilikaton säännöllinen tarkastaminen ja huoltotoimenpiteiden suorittaminen ajallaan jatkavat katon elinkaarta useilla vuosilla.
Oikein huollettu ja säännöllisesti pinnoitettu betonitiilikatto kestää parhaimmillaan 70 vuotta.
Tiilikaton pinnoitus olisi hyvä tehdä 15-20 vuoden välein. Puhuttaessa tiilikaton pinnoituksesta tarkoitetaan maalausta jossa tiilen ominaisuudet ja kaunis ulkonäkö saadaan jälleen palautettua.

Ensimmäiseksi on varmistettava että katon alusrakenteet sallivat kunnollisten pohjatöiden tekemisen. Pohjatyöt ovat pinnoituksen tärkein työvaihe.
Katon pesu ja sammeleen poisto tapahtuu painepesurin pyörivällä suuttimella jolloin pistemäinen suihku ei vaurioita tiiliä.
Pesun yhteydessä käytettävät biohajoavat kemikaalit tuhoavat tiilen huokosista katolle kasvustoa aiheuttavan mikrobikannan.
Pinnoitus toteutetaan korkeapaineruiskulla kahteen kertaan niin että ensimmäinen kerros ruiskutetaan laimennettuna jolloin aine tunkeutuu tiilen kaikkiin huokosiin. Toinen kerros ruiskutetaan laimentamattomana. Näin pinnasta saadaan tasainen ja uutta vastaava johon sammaleen on hankala tarttua.

Kattokeskus Service tiivistettynä

• Katemateriaalin kuntotarkastus
• Läpivientien kunnon ja tiiveyden tarkastus
• Sadevesikourujen tarkastus- sekä puhdistuspalvelut
• Pellitysten sekä kiinnitysten toimivuuden tarkastus
• Katon kirjallinen kuntoraportti