Kaarnatien katot kunnossa

Kuopion Kaarnatiellä, on käynyt vilskettä viime vuosina. Kattokeskus on urakoinut tien kahdestakymmenestä talosta yhteentoista uudet katot ja tyytyväisiä asiakkaita löytyy alueelta helposti. Eläkkeelle ehtinyt pariskunta Pertti ja Anneli Junninen ovat tuoreimmat Kaarnatien asukkaat, jotka ovat kääntyneet Kattokeskuksen puoleen kattoremontin tultua ajankohtaiseksi.

“Joulukuussa 1982 on tämän kurkihirren alle asetuttu ja täällä sitä on siitä asti oltu”, Anneli avaa Junnisen perheen historiaa Kaarnatiellä. “Alkuun oltiin isommalla porukalla kun meitä asui täällä viisi henkeä ja nyt on sitten oltu kahdestaan viimeiset parikymmentä vuotta”. Junnisen perheen historia Kaarnatiellä, samoin kuin talon katon elinikä, on pitkä: lähes päivälleen 36 vuotta.

Junnisten ja Kattokeskuksen tiet alkoivat risteämään sattuman kautta, kun pari kesää takaperin Kaarnatien varrella alkoi näkymään Kattokeskuksen reipasta työväkeä autoineen ja varusteineen. Uteliaisuus, samoin kuin orastava huoli oman katon kunnosta, heräsi Annelilla ja Pertillä.

“Kun ensimmäiset Kattokeskuksen autot tulivat tähän kadulle, alkoi kattoasiat meitäkin aika tavalla kiinnostamaan. Ensimmäisenä kiinnostuimme Kattokeskuksen laadukkaasta kalustosta. Pian huomasimme, että työporukat olivat rivakoita työssään ja heillä synkkasi keskenään todella hyvin.”

 

Pihatöistä kattoremontin suunnitteluun

Kattokeskus urakoi Kaarnatiellä tuolloin useammassa osoitteessa ja pihatöissä viihtyvät Junniset tulivat heti juttuun reippaiden työmiesten kanssa. Eräs juttutuokio jätti pariskunnalle miettimisen aihetta.

Kattoremontti kokemus

“Eräänä iltana puuhastelimme pihalla kun Kattokeskuksen auto ajoi pihaan. Autosta hyppäsi mukavan oloinen nuori mies ja esitteli itsensä Joeliksi. Joelin kanssa ruvettiin puhumaan kattoasioista, ja vaikka emme aktiivisesti olleet kattoremonttia miettineet, alkoi silloin ajatus katon remontoinnista muhimaan.”

Menneenä kesänä Junniset ottivat ajatuksen kattoremontista pois muhimasta ja päättivät teettää remontin. Katto oli vielä päällisin puolin ehjä, mutta Junniset eivät halunneet riskeerata rakkaan talonsa terveyttä. Kattovuodosta aiheutuvien kustannusten korkea hinta hirvitti ja ne haluttiin välttää uusimalla katto hyvissä ajoin. Urakka kilpailutettiin ja tarjouksia otettiin useilta yrityksiltä, mutta lopulta valinta oli helppo: Junniset halusivat Kattokeskuksen hoitamaan remontin alusta loppuun. Kattomateriaaliksi valittiin Ruukin tummanruskea Tiilikainen.

Kattokeskuksen toiminta herätti luottamusta

“Valitsimme Kattokeskuksen yksinkertaisesti siksi, että yrityksen toiminta ja työn jälki kotikadullamme oli ollut niin ammattimaisen näköistä ja nopeaa. Luotto Kattokeskukseen heräsi alunperin naapureiden remontteja seuratessa, mutta ‘sataselle’ luottamus meni viimeistään kun oma remontti alkoi ja Kattokeskuksen pojat pääsivät katolle.”

Kattoremontti Kuopio kokemusEntisenä tiiminvetäjänä Anneliin teki vaikutuksen työporukan yhteishenki, jossa jokainen työntekijä tiesi mitä tekee.

“Tärkein syy siihen, miksi halusimme juuri Kattokeskuksen, oli henkilöstö. Myyntityö oli rehellistä, itse työ katolla eteni nopeasti ja jälki oli hyvää. Jätteet korjattiin pihalta sutjakkaasti ja lopuksi pojat puhalsivat vielä lehtipuhaltimilla roskat ja pölyt pois. Erittäin positiivinen kokemus, josta kerrotaan mieluusti eteenpäin.”

Turvallisuus etusijalla, yöunet tallella

Junninen Kuopio Kattoremontti

Ennakoimalla kattoremontin kanssa Pertti ja Anneli saivat roppakaupalla turvaa ja levollisuutta arkeensa, kun jännittämisen katon kestämisestä saattoi huoletta lopettaa. Pertti tiivistää sen, mikä kattoremontissa on lopulta tärkeintä:

“Remontin jälkeen voimme nukkua yöt hyvin, kun ei kovallakaan vesisateella tarvitse miettiä, että mistä vesi tulee sisään.”

 

 

Tiedätkö missä kunnossa sinun kattosi on? Tilaa maksuton katon kuntokartoitus

 

 

Kattokeskus on Tavelan kartanon hovihankkija

Tavelan kartanon juuret juontavat 1500-luvulle. Kartanon mailla on monenlaisia rakennuksia. Kattokeskus on uudistanut kattoja jo aiemminkin ja nyt oli vuorossa 1830-luvulta peräisin oleva kartanon päärakennus. ”Tällaisen historiallisen kohteen kunnostaminen vaatii kovaa ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Kattokeskus on osoittanut taitonsa jo aiemmissa kattoremonteissa, joten päärakennuksen katon uusimisen pystyi antamaan heille luottavaisin mielin”, kertoo kartanon omistaja Harri Oesch.

Harri Oeschin valintakriteerejä kattoremontin tekijälle ovat toimintavarmuus, työn ja materiaalien laatu sekä hiottu asennusprosessi, jossa jokaista vaihetta on harjoiteltu ja hiottu vuosien ajan. Myös vakituisten, omien työntekijöiden käyttäminen oli edellytyksenä. Työn ketjutus ja alihankinnat johtavat huonoon työn jälkeen koska tekijöiden ammattiylpeys puuttuu.
Päärakennuksessa oli mineriittikate, jonka purkaminen vaatii erityisosaamista ja lupien täytyy myös olla kunnossa. Nyt kartanon päärakennuksen kruununa on komea tiilikate, joka kestää huolettomasti vuosikymmeniä.

Harri Oeschia miellyttää Kattokeskuksen kokonaispalvelu. ”Kattokeskus ottaa huolekseen koko projektin suunnittelusta toteutukseen. He purkivat myös piiput ja muurasivat ne uudelleen sekä asensivat piipunhatut ja vielä naakkaverkotkin. Kokonaisvaltainen ote miellyttää”, sanoo Oesch. Kun vanhaa taloa kunnostaa, yllätyksiä tulee eteen. ”Kovan ammattitaidon tuoma ongelmanratkaisukyky on tärkeää historiallisen kohteen remontoinnissa. Kattokeskus selvisi tästäkin kunnialla. Kaikki kuului sovittuun hintaan eikä yllätyksiä tässäkään suhteessa tullut” Harri Oesch arvioi onnistumista.
Oman haasteensa kattoremontille toi vanha pihapiiri kasvustoineen. Koko työ piti hoitaa talon yhdeltä sivulta. Kattokeskuksen nosturiauto teki tästä mahdollisen. ”Piha jäi siistiin kuntoon remontin jälkeen”, ihailee Oesch. Vanhan talon erityispiirteitä tulee kunnioittaa. Esimerkiksi vanhat syöksytorvet jätettiin paikoilleen ja uudet vesikourut piti sovittaa näihin.

Työ jatkuu Tavelan kartanossa. ”Seuraavana vuorossa on vanha viljamakasiini”, suunnittelee Harri Oesch. ”Jos hinta saadaan viilattua kohdalleen, toteuttajana on Kattokeskus”, sanoo Oesch. Hän omistaa kiinteistöjä ympäri Suomen. Niidenkin katot tulevat vuorollaan käyttöikänsä päähään. ”Yhteistyö jatkuu Kattokeskuksen kanssa. Olemme rakentaneet toimivan yhteistyösuhteen ja kattoremontit voikin antaa heille luottavaisin mielin”, sanoo Harri Oesch.

Hyvä työnjälki, eikä roskaakaan jäänyt

Kalervo Kummolan kattoremontti

Kalervo Kummola ”Hyvä työnjälki, eikä roskaakaan jäänyt.”

Kolmas firma toden sanoi, kun Tuula ja Kalervo Kummola miettivät kattoremonttia kesäasunnolleen Aitolahteen. Kauniissa talossa Näsijärven rannalla oli vain yksi asia, mikä haittasi ja se oli vesikaton hilseilevä pinnoite. Kummolat pyysivät tarjouksen kahdelta yritykseltä, joista ei ole sen koommin kuulunut mitään. Netin kautta löytyi Kattokeskus, josta kattoasiantuntija tuli saman tien käymään. Hän teki hyvän tarjouksen, joka johti tilaukseen. Kattoremontin haastetta lisäsivät katolla oleva lippa ja se, ettei nosturiautolla päässyt viereen. Kaikki purkujätteet ja uuden katon tarvikkeet piti kantaa muutaman kymmenen metriä.

Kattoremontin aluksi purettiin vanha peltikate. Vanhojen ruoteiden päälle asennettiin pystylauta, hengittävä aluskate, tuuletuslauta, räystäslaudat ja katteeksi laitettiin Ruukin Tiilikainen Pural matta -pinnoitteella ja tietysti punaisena. Tämän jälkeen harja-, pääty- ja piipunpellit tehtiin mittojen mukaan ja asennettiin paikoilleen. Myös saumattomat sadevesikourut uusittiin. Jäljellä olivat enää ympäristön siivous ja jätteiden lajittelu. Sitten kattoremontti oli valmis.

KattoremonttiiKalervo Kummolan kattoremonttin käytettiin aikaa 3 päivää ja lopputulos on 100 %:nen. Viimeisenä silauksena kattoasiantuntija kävi tarkastamassa lopputuloksen ja luovuttamassa kohteen. Yhdessä todettiin, että hyvä tuli. ”Työn jälki on hyvää, ja muutenkin on vain pelkkää hyvää kerrottavaa koko kattoremontista”, toteaa Tuula. Kalervo puolestaan ihasteli, että ”todella ahkeria suomalaisia miehiä ja roskaakaan ei jäänyt mihinkään”. Kun kattoremontti oli valmis ja hyväksi todettu, niin tämän jälkeen Kattokeskus toimitti laskun, kotitalousvähennyslappuset verottajaa varten ja takuukirjan, jossa pellin pinnoitteelle luvataan 20 ja asennukselle 5 vuoden takuu. Kattoremontin teettäminen Kattokeskuksella on helppoa ja vaivatonta.

Asiakkaat:Tuula ja Kalervo Kummola

Ylivoimainen tehokkuus

Sami Uotilan kattoremontin toteutti Kattokeskus

Sami Uotila vesikattoremontistaan: “Ylivoimainen tehokkuus”

Rinnekeskus Vihti Ski:n yrittäjä Sami Uotilan ura suurpujottelijana kesti toistakymmentä vuotta. Myöhemmin hän on toiminut MTV3:n alppilajien asiantuntijana ja kommentaattorina. Nyt hän asuu Ojakkalassa kauniissa valkotiilitalossa, jossa on nyt uusi Ruukin tiilikuvioinen Elite-peltikatto – vaaleaan taloon sopii hyvin musta katto. Talo on rakennettu vuonna 1986, ja Sami on asunut siinä vuodesta 2010. Alkuperäinen mineriittikatto alkoi tulla ikänsä puolesta tiensä päähän. Saman asian huomioi Kattokeskuksen kattoasiantuntija Henri Niittula, joka otti yhteyttä talon isäntään ehdottaen kuntoarviota ja tarjouksen tekemistä katon uusimisesta. Kattoasiantuntija kartoitti katon kunnon ja tuli siihen tulokseen, että katto kannattaisi uusia hyvissä ajoin ennen suurten vesivahinkojen syntymistä. Kattoasiantuntija päätyi kokemuksensa pohjalta seuraavanlaiseen ratkaisuun:

Vanhalta katolta puretaan mineriitti, sadevesikourut, pellitykset ja ylimmäinen otsalauta. Uudeksi rakenteeksi tehdään ns. tuplapystyrakenne. Vanhojen ruoteiden päälle asennetaan siis pystylauta, aluskatteeksi hengittävä Divoroll Universal, tuuletusruode, varsinainen vaakaruode ja pelliksi Ruukin Elite-tiilikuviopelti Matta Pural -pinnoitteella, jolla on 20 vuoden pinnoitetakuu. Räystäälle uusitaan ylimmäinen otsalauta, ja samalla myös alemmat laudat maalataan uuteen pintaväriin. Harja-, pääty-, jiiri-, ja piipunpellit valmistetaan mittojen mukaan Matta Pural -pinnoitetusta pellistä juuri tähän kohteeseen sopiviksi. Lisäksi asennetaan lapetikkaat, kulkusillat ja lumiesteet voimassa olevien määräysten mukaisesti. Lopuksi piha siistitään remontin jäljiltä ennen laskutusta. Lisäksi Kattokeskus huolehtii työturvallisuudesta, kaikista viranomaismääräyksistä ja kotitalousvähennyslomakkeista sekä antaa työlle viiden vuoden takuun.

Kattoasiantuntijan esittämä tarjous ja remonttisuunnitelma vaikuttivat houkuttelevilta. Sami oli kuullut paljon hyvää yrityksestä tuttaviltaan, jotka olivat teettäneet katon jo aiemmin. Hän myös muisti nähneensä Kattokeskuksen punaisia autoja liikenteessä, joten yritys vaikutti tutulta ja rehdiltä. Kaupat sovittiin ja varattiin asennusaika. Sovitussa aikataulussa pihaan saapui nosturilla varustettu kuorma-auto ja neljä reipasta miestä. Työt alkoivat, ja katto uusittiin suunnitelman mukaan todellakin vain kahdessa päivässä.

Rinnekeskusyrittäjänä Samilla on paljon kokemusta remonttimiehistä, ja Kattokeskus osoitti ylivoimaista tehokkuutta työssään. Sami suosittelee kaikkien katon uusimista pohtivien kääntyvän Uudenmaan Kattokeskuksen puoleen.

Sami Uotila

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskunta

Oikein hienosti tehty homma läpeensä

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskunta

”Oikein hienosti tehty homma läpeensä”

Eeva ja Esko Tuiskulla oli mielessä vain yksi ajatus, nyt pitää tehdä kattoremontti. Tuiskun talo on 1900 luvun alkupuolelta. Katteena oli konesaumattu peltikatto jonka alla ei ollut aluskatetta. Talo oli muuten kauttaaltaan kauniisti remontoitu, joten kattokin vaati päivityksen. Kattoremontin tekijää piti alkaa miettimään, kohdalle osui messuilla Kattokeskus joka oli jo entuudestaan jollain tapaa tuttu yritys. Olihan Kattokeskus tehnyt hommia aikaisemminkin Eskon isännöimiin taloyhtiöihin, Eskon toimiessa Isännöintiyrityksen toimitusjohtajana. Eeva ja Esko olivat jo aiemmin saaneet tarjouksen Kattokeskuksen kilpailijalta, joten hintatietoa oli. Kattokeskuksen kattoasiantuntija Perttu Inkeroinen saapui paikalle sovitusti, kartoitti tarpeen, teki ratkaisuehdotuksen ja laski kokonaisedullisen kattoremonttitarjouksen lisätöineen. Eeva ja Esko Tuisku tekivät hyvän päätöksen ja tilasivat kattoremontin Kattokeskukselta. Työt aloitettiin tammikuussa ja kattoremontin aluksi purettiin vanha peltikate. Vanhojen ruoteiden päälle asennettiin pystylauta, hengittävä aluskate, tuuletuslauta, räystäslaudat ja katteeksi laitettiin Ruukin Classic pelti Pural matta -pinnoitteella tummanharmaana, koska haluttiin säilyttää alkuperäinen ulkonäkö. Tämän jälkeen harja-, pääty- ja piipunpellit tehtiin mittojen mukaan ja asennettiin paikoilleen. Myös saumattomat sadevesikourut uusittiin. Lisätyönä uusittiin vielä päätykuistin päälle parveke.

Kattoremonttiin tyytyväinen pariskuntaJäljellä olivat enää ympäristön siivous ja jätteiden lajittelu, jotka hoidettiin päivittäin, ja lopuksi vielä viimeinen silaus. Sitten kattoremontti oli valmis. Kattoremonttiin käytettiin aikaa 5 päivää ja lopputulos on 100 %:nen. Viimeisenä silauksena kattoasiantuntija kävi tarkastamassa lopputuloksen ja luovuttamassa kohteen. ”Oikein hienosti tehty homma läpeensä” toteaa Esko. Kattokeskuksen lupaus elämäsi helpoin kattoremontti pitää täysin paikkansa sanoo Eeva. Hämeen Kattokeskus Oy toimitti laskun, kotitalousvähennyslappuset verottajaa varten ja takuukirjan, jossa pellin pinnoitteelle luvataan 20 ja asennukselle 5 vuoden takuu.

Katso Tuiskujen haastatteluvideo täältä!

Asiakkaat: Eeva ja Esko Tuisku, Lempäälä

As Oy Ahdinpuistossa kattoasiat kunnossa

Taloyhtiön kattoremontti

As Oy Ahdinpuistossa kattoasiat kunnossa

Taloyhtiössä oli alkuperäinen 50-luvun tiilikatto, jonka alustana oli umpilaudoitus ja huopa. Katon ikä lähestyi elinkaarensa päätä. Lisähaasteen remontille toi kattopinta-ala n. 2400 m2 ja talojen korkeus sekä talojen edessä olevat autotallit, jotka rajoittivat etupuolen kulkua.

Taloyhtiö päätti laittaa kattoasiat kuntoon ennen kuin olisi myöhäistä. Tampereen Talokeskus Oy:n rakennusinsinööri Kari Laakson tekemän työselityksen pohjalta isännöitsijä Ilkka Saarinen pyysi tarjouksia muutamalta alan ammattilaiselta. Kattokeskuksen kattoasiantuntija RI Kari Manninen tutustui kohteeseen ja tarjouspyynnön sisältöön huolellisesti ja muutamien tarkistuksien jälkeen Kari Manninen laski urakasta kokonaistarjouksen. Kattokeskus pyrkii aina tekemään kokonaistarjouksen ja näin ollen ottaa vastuun määristä ja koko katosta kokonaisvaltaisesti. On myös tärkeää, että budjetti pysyy hallinnassa.

Urakkaneuvottelun jälkeen Kattokeskus valittiin urakan toteuttajaksi. Kattokeskuksen toimintamalli ja kalusto sopivat erinomaisesti tällaisiin remontteihin. Kattokeskus oli jo aiemmin tehnyt naapuriyhtiön vastaavanlaisen kattoremontin, eli referenssi oli lähellä. Ennen kattoremontin alkua asukkaille tiedotettiin aikataulusta sekä toimitettiin turvallisuus- ja liikkumisohjeet. Tällä toimintamallilla varmistamme että asukkaiden päivittäiset toiminnot sujuvat esteettömästi ja turvallisesti. Urakkasopimuksen mukaan remontti aloitettiin toukokuun alussa.

Työt aloitettiin purkamalla vanhat tiilet ja ruoteet. Kattokeskuksen toimintamallissa purkujätteiden lajittelu tapahtuu jo työmaalla ja päivän aikana syntyneet jätteet viedään päivän päätteeksi pois, näin säästetään luontoa ja ympäristöä. Alushuovan, räystäslautojen ja ruoteiden asennuksen jälkeen katolle nostettiin uudeksi katemateriaaliksi valittu Kotimainen Monier Ormax tiili. Tiilien asentamisen jälkeen vuoroon pääsivät Kattokeskuksen peltimiehet. Kaikki peltiosat valmistettiin mittojen mukaan Kattokeskuksen peltipajalla. Mittojen mukaan valmistetut ja juuri tähän kohteeseen sopivat peltiosat ovat teknisesti toimivia ja pitkäikäisiä. Peltitöiden lisäksi lopuksi laitoimme sadevesikourut, syöksytorvet, lapetikkaat, lumiesteet ja kulkusillat. Asentamamme kattoturvatuotteet ovat katon värisiä. Koko urakan ajan työmaa pidettiin siistinä, mutta vielä lopuksi siivosimme viimeisetkin rippeet. Kattoremontti oli valmis luovutettavaksi sovitusti juhannukseksi. Luovutus sujui jouhevasti ilman moitteita. Yhdessä todettiin, että työmaa eteni nopeasti ja kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä koko remontin ajan kuin myös lopputulokseen. Kattokeskus tekee viimeisteltyjä ja pitkäikäisiä kattoja asiakasystävällisellä tavalla.

Taloyhtiön kattoremontti Kohteessa valvojana toimi Tampereen Talokeskus Oy:n Kari Laakso.

”Työn tekeminen ja organisointi oli asiallista projektin aikana. Kiinteistö oli koko remontin ajan asumis- ja liikekäytössä. Kattokeskus tiedotti kiinteistön käyttäjille hyvin töiden etenemisestä, mikä helpotti kiinteistön normaalia arkea. Työt tehtiin rivakasti ja ammattitaitoisesti. Tähän ja aikaisempiin kokemukseeni perustuen voin todeta, että mittavan kattoremontin tekeminen sujuu Kattokeskuksen kanssa moitteettomasti.”

Tampereen Talokeskus Oy, Kari Laakso

Nokialla tuntee historian havinan

Nokia River Golfin kattoremontti

Nokialla tuntee historian havinan

Nokia River Golfin upea kenttä on rakennettu Taivalkuntaan Alastalon Kartanon maille, kartanolla on pitkä ja merkityksellinen historia Nokialle ja sen teollisuudelle. Tänä päivänä alueella toimii hyvin hoidettu ja hieno golfkenttä kaikkine palveluineen. Päärakennus on vanha Alastalon Kartano ja ihan vieressä on vanha tilanhoitajan asuinrakennus. Rakennukset on pidetty hyvässä kunnossa ja alkuperäisessä muodossa.

Ennen ensikontaktia Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Erkki Mommo oli huomioinut kattoalalla toimivan Hämeen Kattokeskuksen ja erityisesti kaluston siisteys ja punainen väri oli jäänyt mieleen.

Vuonna 2010 Kattokeskus valikoitui pihalla olevan kioskin vesikaton remontoijaksi, katemateriaaliksi valikoitui ympäristöön sopiva Ruukin Classic teräskate ja tietysti punainen.

2011 vuonna oli vuorossa pihapiirissä olevan entisen tilanhoitajan asuinrakennuksen katto, josta ei haastetta puuttunut. Nokia River Golf (NRG) joka oli tilaaja päätti järjestää tarjouskilpailun haastavan kohteen kattoremontin toteuttajan valitsemiseksi. Kattokeskus oli totta kai tarjoajien joukossa, tilaajan puolella ainut jännitys oli, että mahtaakohan Kattokeskus olla kilpailukykyinen hinta-laatusuhteeltaan näin vaativassa kohteessa. Niinhän siinä kävi, että jälleen Kattokeskus valikoitui tämänkin kohteen kattoremontin toteuttajaksi. Erityispiirteet kohteelle asettivat katon monimuotoisuus ja alueella oleva vilkas golfkenttätoiminta.

Kohteessa oli vanha tiilikatto ja sen alla paanu. Uudeksi katteeksi valittiin erittäin hyvin ympäristöön ja rakennuksen henkeen sopiva Ruukin Classic teräskate mattapuralpinnoitteella jolle valmistaja lupaa 20 vuoden pinnoitetakuun, aluskatteeksi paanun päälle laitettiin Divoroll:in hengittävä aluskate.Ruodekehikko tehtiin tuulettuvaksi katemateriaalin valmistajan ohjeen mukaan, räystäille uusittiin otsalaudat, lähes kaikki peltiosat mm. harjapellit, seinälle nostopellit, piipunpellit ym. erikoisosat räätälöitiin tähän kohteeseen sopiviksi Kattokeskuksen omalla peltisepän verstaalla.

Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Erkki MommoaKattoremontti aloitettiin toukokuussa, Nokia River Golfin toiminnanjohtajaa Erkki Mommoa huoletti ainoastaan golfkentän vilkkaantoiminnan ja kattoremontin yhteen sovittaminen. Huoli oli turha, kattoremontti kesti vain muutaman päivän, aina päivän päätteeksi ympäristö siivottiin ja roskat vietiin mennessä pois.

”Kattoremontin toteutusta, työskentelytapaa ja asentajien ahkeruutta oli ilo seurata. Kaikesta toiminnasta näkee, että asiakaslähtöiseen palveluun ja hyvin organisoituun toimintaan on panostettu. Kohteeseen voi käydä tutustumassa milloin vain.” Erkki Mommo toteaa.

Työvälineitä, kalustoa ja työskentelytapoja kehitetään jatkuvasti, jotta jatkossakin asiakkaat saavat Kattokeskukselta laadukkaita, pitkäikäisiä ja huolettomia vesikattoja, näin on tehty jo yli 15 vuoden ajan.

Asiakkaat: Nokia River Golf, Erkki Mommo

Sastamalassa kaikki hyvin

Kattoremontin toteuttajaksi valittiin yksimielisesti Hämeen Kattokeskus Oy

Sastamalassa kaikki hyvin

Kunnallispoliitikko Aatto Liukko-Sipin ja työnjohtaja Arto Koivulan perheiden asuttama paritalo sai uuden upean Ormax-tiilikaton.

Paritalo on kauttaaltaan remontoitu hyvään ja viihtyisään kuntoon. 2011 oli aika uusia tiilikatto, samalla alueella Kattokeskus on toteuttanut useita kohteita, tässäkin tapauksessa sysäyksen ja mielenkiinnon kattoremontille antoi samalla alueella olleet remontit. Aatto Liukko-Sipi oli seurannut Kattokeskuksen tekemiä remontteja ja oli laittanut merkille että Kattokeskuksella on kunnon välineet kattoremontin tekoon, kaikesta näki että homma on hanskassa.

Aatto Liukko-Sipi päätti ottaa yhteyttä Hämeen Kattokeskukseen. Kattokeskuksen kattoasiantuntija tuli kartoittamaan remontin laajuuden, samalla reissulla selvisi kattoremontin sisältö ja hinta. Kun naapuri oli kilpailuttanut 3 yritystä ja päätynyt Kattokeskukseen olivat Liukko-Sipi ja Koivula vakuuttuneita Kattokeskuksen hinta-laatusuhteesta. Kattoremontin toteuttajaksi valittiin yksimielisesti Hämeen Kattokeskus Oy.

Kattoasiantuntijan kanssa sovittu asennusaika piti kutinsa ja hommat alkoivat sovitusti, vanhat tiilet ja ruoteet purettiin sekä lajiteltiin suoraan niille kuuluviin lavoihin, samoin kourut ja räystäslaudat. Aluskatteeksi laitettiin hengittävä Divoroll, jonka päälle tehtiin ruodekehikko. Tämän jälkeen katto oikaistiin ja uusittiin räystäslaudat. Viimeisenä päästiin latomaan kauniin harmaat Ormaxin Protector kattotiilet. Piipunpellit ja päätyreunapellit tehtiin mittojen mukaan tähän kohteeseen sopiviksi, peltimiehet saapuivat viimeistelemään työn johon kuului reuna- ja piipunpeltien asennus sekä saumattomien sadevesikourujen, syöksyjen ja kattoturvatuotteiden asennus, lopuksi miehet siivosivat jälkensä.

Kattoremontin toteuttajaksi valittiin yksimielisesti Hämeen Kattokeskus OyAatto Liukko-Sipin aikaisempien remonttikokemuksien mukaan tässä oli harvinaista se, että kattoasiantuntijan lupaukset aikataulua myöten piti prikulleen paikkansa, asentajat olivat ystävällisiä ja keskittyivät hommaansa, heitä oli ilo katsella.

”Kyllä tätä toimintamallia ja työnjälkeä kelpaa suositella muillekin ja olenhan minä jo hankkinutkin teille lisää asiakkaita” toteaa Aatto Liukko-Sipi lopuksi.

Asiakkaat:Aatto Liukko-Sipi ja Arto Koivula

Talomme on nyt kuin uusi!

korkalainen ja remontoitu katto

Heikki Korkalainen: “Talomme on nyt kuin uusi!”

Heikki Korkalainen asuu vaimonsa kanssa vuonna 1986 rakennetussa omakotitalossa Riistavedellä. Talon alkuperäinen katto alkoi olla todella kulunut, eivätkä valkoiset rännit ja aluslaudoitukset miellyttäneet pariskuntaa. Talon ulkonäköä ehostamaan ja katon varmuutta parantamaan Korkalaiset löysivät naapurustossa työskennelleen Kattokeskuksen.

– Talo naputeltiin aikoinaan yhdessä kirvesmiehen kanssa meille itsellemme. Siitä asti tässä on asusteltu, ja vanhahan se tulee talostakin kuten asukkaistakin – välillä pitää ehostaa, Heikki Korkalainen nauraa.

Korkalaiset olivat suunnitelleet kattoremonttia jo puolentoista vuoden ajan, mutta hinta-laatusuhteeltaan sopivaa tekijää ei ollut löytynyt. Viimein vastaan tuli Kattokeskus, joka oli remontoimassa kattoja lähialueella.

– Kattokeskuksen edustaja tuli käymään. Aikamme keskusteltiin ja viimein emäntäkin innostui, että tulisihan siitä katosta varmasti parempi, Heikki muistelee.
Kokonaisvaltainen remontti luotettavan kumppanin kanssa
Korkalaiset saivat Kattokeskukselta tarjouksen kokonaisvaltaisesta avaimet käteen -kattoremontista. Naapureiden kokemukset saivat Heikin tarttumaan kiinni tarjoukseen ja remontti pääsi vauhtiin.

– Naapurit ovat tarkkoja, ja joukossa on rakennusalan ihmisiä, jotka ovat kovia tinkimään. Ajattelin, että kyllä Kattokeskuksen matkaan uskaltaa lähteä!

– He tekivät meille täyden tarjouksen. Katon lisäksi myös rännit ja syöksytorvet vaihdettiin Kattokeskuksen toimesta. Ainoastaan aluslaudoituksen maalauksen tein itse, Heikki summaa.
“Remontti sujui erittäin mallikkaasti!”
Heikin mukaan remontti sujui muitta mutkitta ja hyvin nopeassa aikataulussa. Kattokeskus vastasi remonttikokonaisuudesta aina vanhan katon purkamisesta uuden asentamiseen ja loppusiivoukseen.

– Remontti ei haitannut meidän asumista millään tavalla. Pellit ja rännit otettiin hyötykäyttöön ja haettiin täältä sellaisiin rakennuksiin, jotka eivät ole asuinkäytössä. Muutama pieni palanen jäi, jotka Kattokeskus siivosi pois.

– Ennen valkoiset rännit, syöksytorvet ja aluslaudoitukset olivat aikojen saatossa muuttuneet ruskeiksi ja likaisiksi. Kun kaikki nämä tehtiin ruskean pellin avulla, on talomme nyt kuin uusi!

kattoremontti riitastavesi

Kaikki meni ihan täysin nappiin

sakaripartio tyytyväisenä kattoremontista

Sakari Partio kattoremontistaan: “Kaikki meni ihan täysin nappiin”

Sakari Partio asuu vaimonsa kanssa Tampereen Haukiluomassa. Oma kodin yli 30 vuotta vanha katto vaati remontin, jonka Kattokeskus toteutti. Partioiden mukaan asiointi yrityksen kanssa oli hyvä kokemus, ja uutta kattoa on ilo ihastella.

– Vietän tällä hetkellä eläkepäiviä kotosalla täällä Tampereen Haukiluomassa. Tämä on mukava ja rauhallinen paikka asua. Meidän vanha kattomme oli maalin tarpeessa ja vesikourut ja syöksytorvet piti uusia, Sakari kertoo.

Partiot ovat asuneet kodissaan yli 20 vuotta. Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun naapurissa tehtiin vastaavaa remonttia.

– Ihailimme naapurin uutta kattoa. Kävin siinä sitten remonttia tekevien kavereiden kanssa keskustelemassa, ja he tulivat meille käymään ja esittelivät kattoprofiilivaihtoehtojaan. Teimme samantien sopimuksen ja valitsimme Ruukin aaltokuvioisen katteen. Vanha katto oli konesaumattua peltiä, Sakari kertoo.

– Olin kuullut Kattokeskuksesta jo aiemmin. Kyselin myös muita yrittäjiä, mutta valitsimme Kattokeskuksen, koska hinta-laatusuhde ja luotettavuus pitivät kaikkien tietojen perusteella paikkaansa, Sakari täydentää.
Ripeää ja huolellista työtä

Partioiden remontti alkoi, kun Ruukin peltikuorma tuli pihaan.

– Pellit saapuivat pienessä, siistissä pinossa. Se oli vielä talvea, ja kavereilla oli iso urakka saada ensin lumet pois katolta. He siivosivat ja veivät kaikki vanhat pellit ja räystäslaudat pois. Jokainen tekijöistä tiesi, mitä tekee. Työt tehtiin ripeästi, mutta kuitenkin hätiköimättä. Täyden kympin kavereita, huumori-ihmisiä, Sakari painottaa.

Yhteenlaskettuna remonttiin meni Sakarin mukaan puolitoista päivää. Remontin yhteydessä katolle asennettiin myös lumisuojat ja esimerkiksi kaikki putket ilmastointia varten uusittiin.

– Asiat pitivät, kuten olimme sopineet. Minun ei tarvinnut kuin tehdä kattopelleille pihaan paikka. Olen todella tyytyväinen siihen, miten homma pelasi, Sakari kiittelee ja kertoo valokuvaharrastajana myös kuvanneensa koko projektin.
Lopputuloksena tyylikäs, hiljainen katto

Sakari kertoo uuden katon olevan hiljaisempi kuin entinen.

– Sateen ropina ei kuulu enää, ja koko talon arvo on noussut. Uusi ruukin pelti on kauniimman näköinen kuin vanha. Entinen katto oli ruosteenpunainen, ja uusi musta katto antaa talolle tyylikkyyttä. Lopputulos on ihan täydellinen! Sakari hymyilee.

– Uskallan sanoa, että Kattokeskus on varmasti luotettava yritys. Hommat ja toimitukset pelaavat, eikä ole mitään vaikeuksia tai hankaluuksia ollut. Kaikki meni ihan täysin nappiin, Sakari summaa.

Remontoitu omakotitalon peltikatto
Sakari Partio